Central Saint Giles

Het eerste project van Renzo Piano in Londen is een combinatie van iriserende keramische gevels die de stedelijke kenmerken van een historische wijk herontwerpen en heropenen tot het stedelijke leven.

Central Saint Giles

@ rpbw_facciate1

Geopend om Londen afgelopen mei, na bijna 10 jaar werk, Central Saint Giles is een nieuw multifunctioneel complex, gelegen in Camden, district a ten noorden van de stad, tussen Covent Garden en Bloomsbury, dat staat als nieuwe spil in het Londense sociale leven.

In een gebied gevormd door een complex mozaĆÆek van middeleeuwse straten, stedelijke blokken en min of meer moderne gebouwen, dit gebouw gaat naar vervang een oud bakstenen gebouw, voorheen het hoofdkantoor van de kantoren van de geheime dienst.

Een combinatie van kleurrijke en iriserende gevelskom op complexe volumes, opeenvolgend gemoduleerd, gefragmenteerd en verkleind om te harmoniseren met de omringende gebouwen die tot de context behoren.

Een indrukwekkend architectonisch beeldhouwwerk, gemaakt door Renzo Piano Building Workshop, in samenwerking met Fletcher Priest Architects, samengesteld uit flitsende skins, elk met uiterlijk anders, voor hoogte, oriƫntatie, kleur en relatie met natuurlijk licht.
Glas, staal en keramiek zijn de elementen die de bekleding kenmerken, die samensmelten in een harmonieus spel.

De coatings zijn in geglazuurde terracotta, benadrukt door felle kleuren, zoals de rood, oranje, geel en groen. Een fijn gebeeldhouwde keramische huid, met bas-reliƫf lijsten, dat gaat over het definiƫren van repetitieve modules, in de randen en in de frames van de vensters, als een soort gekleurde normografen op volledig geglazuurde containers.

@rpbw_ op het plein

22 gevels, die, naast de kleuren, hebben verschillende maatregelen: van 7/10 verdiepingen of van 10/14 verdiepingen, gaat eigenlijk 13 afzonderlijke gebouwen identificeren, onderdeel van een homogene buurt, die de trends in de middeleeuwse wijken, voor een grotere integratie van het project op stedelijke schaal.

De gevels met hun kleuren accentueren het volume van het complex, al rijkelijk gekarteld en zijn samengesteld uit een dubbele huidgeventileerde structuur, met lamelvensters verstelbaar en gemotoriseerd horizontaal.

@rpbw_schizzo Renzo Piano

De structuur bestaat uit een totale oppervlakte van 64 duizend vierkante meter, bestaande uit twee aangrenzende blokken, met bestemmingen voor meervoudig gebruik, waaronder 37 duizend vierkante meter kantoren, appartementen, commerciƫle units en restaurants.

Bereikbaar door vijf voetgangersingangen, in het midden, heeft een groot hof, wat een soort genereert plein, waarin publieke activiteiten geconcentreerd zijn en die de stedelijke identiteit en het sociale leven van de stad opent.

@rpbw_vista

Het plein, in het midden waarvan er een is eiken 20 meter hoog, is zichtbaar van buitenaf dankzij een raam met dubbele hoogte: 6 meter transparant glas, verstevigd door verticale ribben van constructieglas, waardoor Ć©Ć©n totale permeabiliteit en biedt maximale transparantie en nodigt het publiek uit om deel te nemen.

Deze gevel is teruggezet bijna 2 meter vergeleken met de voorkant en kunt u de bovenste blokken van de grond losmaken, waardoor een smalle ontstaat portiek onderbroken door verticale pilaren met ronde doorsnede.
In de kelders waren het fabrieksterrein, de parkeergarages en de magazijnen, inclusief de fabriek, gepositioneerd biomassa die warmte levert aan kantoren en appartementen.
de dekking het is bezet door een gebied groen uitgebreid, met terrassen toegankelijk vanuit appartementen en kantoren, die zijn verbonden met kleine overdekte wintertuinen, die de omgevingen scheiden, uitstekend en ecologisch duurzaam maken kamers voor de pauze.

centralsaintgiles.com/



Video: Central St Giles