Verandering van beoogd gebruik: een garage die leefruimte wordt

Een garage transformeren in een wooneenheid, hier zijn twee ontwerpoplossingen om uit te kiezen een enkel groot huis of twee afzonderlijke appartementen te creëren.

Verandering van beoogd gebruik: een garage die leefruimte wordt

Bereid je voor op een verandering van beoogd gebruik

In verandering van beoogd gebruik van een gebouw zijn vele aspecten waarmee rekening moet worden gehouden en moet altijd gerelateerd zijn aan de lokale wetgeving.
In het onderhavige geval was het de bedoeling om een ​​garage in een wooneenheid te veranderen en de verschillende te controleren bewoonbaarheidseisen, zoals de interne hoogte, het vensteroppervlak, de noodzaak om een ​​geventileerde kruipruimte te creëren waar het terrein in direct contact stond met de grond, en nog veel meer.

Plan status van het project van een verandering van beoogd gebruik: tweede oplossing

Plan status van het project van een verandering van beoogd gebruik: tweede oplossing

Verandering van gebruik: van garage naar appartement. Levend uitzicht

Verandering van gebruik: van garage naar appartement. Levend uitzicht

Plan status van het project van een verandering van beoogd gebruik: eerste oplossing

Plan status van het project van een verandering van beoogd gebruik: eerste oplossing

Verandering van gebruik: van garage naar appartement. Zicht op de keuken

Verandering van gebruik: van garage naar appartement. Zicht op de keuken

Verandering van bedoeld gebruik: verbind verschillende verdiepingen met het Emac-overgangsprofiel

Verandering van bedoeld gebruik: verbind verschillende verdiepingen met het Emac-overgangsprofiel

Verandering van beoogd gebruik: verbind verschillende verdiepingen met het Profilitec-overgangsprofiel

Verandering van beoogd gebruik: verbind verschillende verdiepingen met het Profilitec-overgangsprofiel

Na het verkrijgen van de toestemmingen en na de interventies te hebben besloten om de garage volledig bewoonbaar te maken, zelfs waar dit op dit moment niet mogelijk was, zijn we overgegaan op de interne distributieplanning waarbij twee ontwerpoplossingen werden verondersteld.

Verandering van beoogd gebruik: de duizend gezichten van een garage

De neiging om herstel huisvesting van voormalige magazijnen, fabrieken, stallen enzovoort, heeft nu de hausse bereikt en rondom u kunt u werkelijk verbazingwekkende werken zien die het pand transformeren van eenvoudige garages tot commerciële gebouwen, zoals loungebars of winkels, en in sommige gevallen zelfs woonruimten, waarin we proberen altijd een rode draad te creëren met de vroegere rol van de betreffende omgeving, en zo een of meer elementen te behouden die de nieuwe bewoners herinneren aan de geschiedenis van die ruimte.
Vaak wanneer men een kamer moet toevoegen of zijn woning moet uitbreiden, denkt men aan de garage, die omgeving die soms ook zonder kan.
De veranderingen van kleding en dus van bestemming voor deze omgeving zijn talrijk en de keuze hangt sterk af van de locatie en van de locatie bewoonbaarheidseisen wie bezit.

Van garage tot mini-huis: een project van Michelle de la Vega


Als het vakje in een kelder het zal moeilijk zijn om een ​​slaapkamer te maken, het zal meer plausibel zijn om een ​​taverne of een kelder te maken.
Als de afmetingen het toelaten en er is, of kan worden verkregen, een adequaat natuurlijk licht met een oppervlak verlicht volgens de grenzen van de wet, kunnen we in plaats daarvan denken aan een appartement of een zolder.
Een voorbeeld van deze situatie wordt aangeboden door de kunstenaar Michelle de la Vega met de oprichting van een Mini-house in een garage.
De metamorfose van een garage is zeer wijdverspreid ontspanningsruimte zoals, bijvoorbeeld, een speelkamer.

Van garage tot appartement: eerste ontwerpoplossing

Omdat de klant een grote ruimte beschikbaar had om het bewoonbaar te maken en er het beste van te maken, was het verzoek van de klant om een ​​eerste project uit te werken, waarbij de garage zou worden omgevormd tot een alleen appartement, worden toegewezen aan uw huis en een tweede oplossing, met een appartement voor privégebruik en een mini-appartement huur.

Verandering van beoogd gebruik: eerste ontwerpoplossing


De eerste voorgestelde oplossing was de realisatie van een alleen groot appartement waarin een centrale voeg van scheidingswanden de hele woonkamer verwoordt zonder enige omgeving te sluiten, waardoor volledig open en verbonden gebieden ontstaan, waardoor deverlichting natuurlijk doordringen in alle delen van het huis zonder obstakels tegen te komen.
Als je binnenkomt, sta je in een ingerichte entreevoldoende afgelegen genoeg om een ​​geleidelijke toegang tot de open ruimte mogelijk te maken.
Voor deze omgeving is de meest linkse opening gekozen als de hoofdingang, in een poging een vloeibaar en lineair pad te creëren dat wordt gepubliceerd rond de centrale pin bestaande uit de groep partities.

Verandering van gebruik: van garage naar appartement


Achter de ingang is er de tv-ruimte, verstoken van direct natuurlijk licht dat het bekijken van het scherm zou verstoren.
Achter de bank gaan, zonder de activiteit van de bewoners te verstoren, wordt het gebied bereikt eethoek rechtstreeks verbonden met de keuken door middel van lage modules in tegenstelling tot de degenen die op volledige hoogte op de muur zijn geplaatst.

Van garage tot appartement: de kap in de verborgen keuken, Frecan-bedrijf


Het eiland met de kookplaat is voorzien van een kap geïntegreerd in het valse plafond, intrekbare en verlichte model voorgesteld door het bedrijf Frecan.
De omgeving wordt compleet gemaakt door de aanwezigheid van een tafel voor elke dag en een zeer handige verborgen pantry gecreëerd tussen de partities.

Verandering van gebruik: van garage naar appartement. Zicht op de keuken


een wand afgeronde die het zicht op de keuken opent en licht laat passeren zonder plotselinge schaduwen te creëren, leidend naar het slaapgedeelte.
Aan de linkerkant van deze omgeving is echter een gebied bedoeld service waarin de gastenbadkamer zich bevindt, compleet met zowel een bad als een douche en een wasruimte die wordt afgesloten door een schuifdeur.
Het venster in deze omgeving is zeer hoog vanaf de grond en dit heeft de distributielogica van het huis geconditioneerd en dit deel toegewezen aan een omgeving die zonder een standaardvenster zou kunnen werken.
Het verbindingspunt tussen de bevloering gebruikt in de keuken, verschillend van degene gekozen voor de woonkamer werd gemaakt met behulp van een profiel gekozen in staal dat twee verschillende aspecten van hetzelfde materiaal scheidt: Steengoed steeneffect aan de ene kant, steengoed parket effect andere.
De oude vloer was binnen klinker, een zeer hard en resistent materiaal dat uiteindelijk ook voor huishoudelijk gebruik kan worden onderhouden.

Verandering van gebruik: verschillende verdiepingen verbonden door overgangsprofielen

Oplossingen om verbinding te maken vloeren verschillend in een appartement zijn ze gevarieerd. Allereerst moeten we evalueren wat materialen het is en als ze coplanaire oppervlakken zijn, om ons te kunnen oriënteren op een typologie flat of geneigd.
er profielen van montage voor alle smaken en voor alle behoeften, discrete en minimale of belangrijkere handelingen om de oppervlakken compatibel met het meubilair van het huis te verfraaien. De meest gebruikte materialen zijn staal, aluminium en PVC.
Een van de referentiebedrijven in deze sector is de Profilitec, waarvan de profielen geschikt zijn voor zowel de beste materialen, zoals keramische en marmeren vloeren, en de meest voorkomende afwerkingen.
Het is mogelijk om deze fittingen in fase van te realiseren houdende, volgens het project gerealiseerd, of zelfs achteraf in fase van herstructurering of restauratie van de profielen op de vloeren al bestaand.

Gebruikswijziging: om verschillende verdiepingen met het Profilitec-overgangsprofiel te verbinden


Een ander toonaangevend bedrijf in deze sector is de eMac van Spaanse oorsprong, die beide behandelt profielen beide afwerkingen voor vloeren en keramische bedekkingen.
Onder zijn oplossingen is er een keer een beschermen het milieu, het is het il Maxi-profiel, een materiaal dat tot de familie van de familie behoort WPC en samengesteld uit PVC en plantaardige vezels die afkomstig zijn van de recycling van organisch landbouwafval.
Dit materiaal is zeer resistent en is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren die aan elke esthetische behoefte voldoen door het perfect te integreren in alle omgevingen waarin het is geïnstalleerd.

Verandering van bedoeld gebruik: verbind verschillende verdiepingen met het Maxi-overgangsprofiel van Emac

Verandering van beoogd gebruik: tweede ontwerpoplossing

In de tweede voorgestelde oplossing werden de ingangen geplaatst in plaats van de twee reeds bestaande schuifafsluiters.
Die aan de linkerkant leidt naar het grotere appartement, waar een woongedeelte is, versterkt door een wand diagonaal, twee slaapkamers, een met stappen om te profiteren van meer licht van het hoge raam van de grond, een kleine bijkeuken met wasmachine en twee badkamers.

Verandering van beoogd gebruik: tweede ontwerpoplossing


De tweede ingang leidt in plaats daarvan naar één mini appartement verkregen door de ruimtes tot de millimeter te exploiteren.
De deur komt uit in een kleine gang die direct naar links leidt naar de keuken-woonkamer; rechtsaf kom je in een gang die naar een slaapkamer met een tweepersoonsbed leidt en een badkamer die ook door gasten gebruikt kan worden.
De laatste, hoewel klein en in de vorm van een elle, is gemaakt in de stijl van de jaren '60, functioneert nog steeds, met half verborgen sanitair en vloeiende passages dankzij de aanwezigheid van een ronde douchehoek.
Ondanks de kleine vierkante meters, vond ik het gepast, zelfs essentieel, om dit minifaciliteit ook uit te rusten met een wasruimte, die op een scheidingsmuur tussen de twee wooneenheden werd geplaatst vanwege een logisch systeem.



Video: Calling All Cars: Missing Messenger / Body, Body, Who's Got the Body / All That Glitters