Gemeenschappelijke condominium-ruimtes

Visitekaartje van elk woongebouw, kan worden herontwikkeld van de oppervlaktebehandeling en de studie van verlichting.

Gemeenschappelijke condominium-ruimtes

Plan van de postoperamhal

Zoals debinnenkomst ziet eruit als een soort van visitekaartje van een appartement, een opmaat naar wat we vanbinnen zullen vinden en herinneren aan de stijl en persoonlijkheid van de huisbazen, dus, als we de reikwijdte zouden verruimen, zouden we kunnen zeggen dat degemeenschappelijke hal het is een getuige van de algemene voorwaarden voor het behoud van een gebouw.

Als we het daar vinden slordigheid en nalatigheid, het is onvermijdelijk dat afbladderende muren, ongelijke vloeren en opgehoopt stof ons volgen op elke verdieping, de perceptie van het geheel bederven en ook de meest briljante interne privé-herstructurering in de war brengen.

Zicht op de entreehal ante operam

Ik besef dat het denken aan het besteden van kostbare hulpbronnen aan het herstel van gemeenschappelijke goederen in een periode als deze, van ernstige economische onzekerheid, moeilijk en ver weg lijkt. Aan de andere kant kan ik zeggen, als een professional, dat sommige onmisbare werken om de oppervlakken een indruk van de orde te geven e schoonmaak, kan worden uitgevoerd tegen relatief lage kosten, vooral door de keuze van benodigdheden zorgvuldig af te wegen.

Dit is een voorbeeld om mezelf beter uit te leggen.

Een grote hal van een gebouw uit de late jaren 50 in de wijk EUR in Rome, met een aangenaam uitzicht op een goed onderhouden gemeenschappelijke tuin, presenteerde op het moment van de enquête een degradatie die werd uitgebreid tot wanden (behandeld met lokaal gekleurde en schilferende kwartsverf) en ai vloeren (een onwaarschijnlijke combinatie van marmeren en keramische tegels), gecombineerd met een sterk gebrek aan verlichting (vanwege het verminderde aantal verlichtingsarmaturen) en een sterke formele onenigheid tussen de verschillende afwerkingen.

Zicht op de postoperamhal

De interventie, het behoud van de goede formele structuur van het geheel, bestond uit de sloop van de keramische bestratingsdelen (geel!), in strijd met het karakter en het beoogde gebruik van de omgeving, en de uitbreiding tot het gehele oppervlak van de geparelde marmeren coreno-platen, 30 x 60 cm, gemakkelijk verkrijgbaar en werkbaar bij lokale marmeren werknemers.

L 'integratie hij stelde geen specifieke problemen; het was voldoende om een ​​monster van de nieuwe voorraad naar het bestaande marmer te brengen, in een poging de juiste legmethode te vinden en de aderen te ondersteunen om geen buitensporige discrepanties te creëren.

Zicht op de postoperamhal

de lineair pad om de liften te bereiken, geplaatst aan de twee uiteinden van de hal, werd deze gemarkeerd door inzetstukken in roze Perlino en Verona rood marmer, geplaatst in afwisselend en verspringend volgorde en teruggeroepen, in het vals plafond, door rechthoekige lampen ingebed in het vals plafond, zichtbaar als bladen alleen in de vlakke sluitplaat.

de randmuren, om de helderheid van het geheel te accentueren, werden ze wit geverfd, waarbij het in de doos onderverlaagde plafond aan de kleur werd gereserveerd (een beslist beige).

Het eindresultaat was een harmonieuze combinatie van lichte kleuren, licht en licht gepolijste oppervlakken die de condominiumruimte zijn ware waardigheid van milieu.



Video: GREEN TOWER | Gent