Villetta met zolder op het platteland: een rationeel project

Uit de vrije hand project voor de zolder van een landhuis: strategische op maat gemaakte meubels, vloeiende en rationele ruimtes om het hele jaar door te genieten in volledige vrijheid.

Villetta met zolder op het platteland: een rationeel project

Ontwerp een huisje op het platteland

Heren van het platteland: de kleine bergdorpjes, tussen wijnstokken, olijfbomen en eeuwenoude bomen, vertegenwoordigen de ideale plekken om huizen in perfecte harmonie met de natuur te ontwerpen, resulterend in een vitale oase in alle rust en stilte, weg van de chaos van de stad.
Als u een toereikend budget en een groot omliggend land heeft, kunt u projecten voor woningen bestuderen met alle comfort, zoals een villa met zwembad en tuin, dat harmonieus integreert met het omringende landschap.
In andere gevallen is één voldoende huisje bescheidener claims, waar perioden van eenvoud in alle eenvoud door te brengen vakantie ondergedompeld in het herstellende groen van het platteland, genietend van momenten van pure ontspanning, op de vlucht voor de stad.

Projectplan voor zolder op het platteland

Ik illustreer mijn ontwerpidee voor één landhuis op twee niveaus.
De benedenverdieping wordt gebruikt als een kelder, garage en hobbyruimte - laboratorium om te werken en de producten te bewaren die verkregen zijn uit de teelt van de moestuin.
Daarom ontwikkelt de echte woning zich hoofdzakelijk op het oppervlak van 90 vierkante meter de Zolder op de bovenverdieping, waarvan ik het projectplan heb getekend, zichtbaar in de onderstaande grafiek.

Projectplan voor het landhuis


Met de rode pijl benadrukte ik de toegang tot de vloer door middel van een interne trap.
De lijn van vol, dat wil zeggen de maximale hoogte van het dak, bereikt de hoogte van 3,90 meter en definieert de indeling in twee gebieden: het slaapgedeelte en het woongedeelte - diensten.
De lijnen van dakrand, dat wil zeggen de minimumhoogtes van de twee flappen van het dak, respectievelijk gemeten op 1,70 meter van de nachtzijde en 2,40 meter voor de dag tegenover de terras van dekking.
Vanwege de beperkte hoogte (slechts 1,70 meter) van de randmuur bovenaan in het plan, twee grote dakramen gemonteerd op het plafond zorgen voor de natuurlijke verlichting van de twee slaapkamers.
een partitionering in S verdeelt de twee kamers, waardoor er ruimte ontstaat voor twee ruime kasten aan de muur die voldoen aan de containment-behoeften van elke kamer.
de slaapkamer presenteert een klassiek arrangement met een eenvoudiger bed, dressoir - schoonheid, nachtkastjes en een kledingkast.
in slaapkamer voor de jongens dacht ik aan een voorziening a L van de bedden, met behulp van de twee omtrekmuren.
Een van de twee bedden staat tussen de twee bedden mobiel die de drievoudige functie van uitvoert hoofdeinde - container - nachtkastje.
Op de muur van de bovenkant van de slaapkamer, is er een lange vloer schrijftafel - boekenkast, omdat het een goed idee is om een ​​paar uur te studeren, zelfs tijdens de zorgeloze vakantieperiodes.
De toegang tot de badkamer is afgeschermd van het zicht op degenen die het appartement betreden, zoals te zien is in de volgende perspectieftekening; een kanaal wasbak voorzien van dubbele tikken het is praktisch om de gebruikstijd te versnellen.
Ik verwachtte ook een kleine wasruimte open op de gang en communicerend met het terras, waardoor de handige doorgang wordt gecreëerd om de was op te hangen en buiten te drogen.
Aan de voorkant van het wasgedeelte fungeren twee wandkasten (grenzend aan de open haard - zithoek) kast en insluiting voor handdoeken.
In de woonkamer, op de linkermuur die binnenkomt, is er de kookruimte begrensd door twee terminal torens: de koelkast met vriesvak kolom en de oven kolom.

Perspectieftekening van de woonkamer op zolder

Mijn perspectiefrepresentatie vertegenwoordigt de globale visie van de woonruimte, zodra u de zolder betreedt.
Het lijkt van een sterke landschappelijke impact vliering met balken en kralen van hout blootgesteld, vuren, essentie gekozen vanwege zijn kwaliteiten van weerstand tegen compressie en temperatuurveranderingen.
Op de voorgrond, een lange tafel in gelamineerd hout is het comfortabel om 10-12 personen te huisvesten, volgens een eenvoudige en rustieke stijl.
Op de achtergrond, een groothoek salon in blauw, met karakteristiek Niche-bibliotheek aan de muur, drukt de zachte ziel hiervan uit woonkamer.

Woonruimte op de zolder


een dubbelzijdige open haardin steen, hout en pleisterwerk fungeert het ook als een tussenruimte om de doorgang naar het slaapgedeelte te onderstrepen, waarvan we een glimp kunnen opvangen van de deuren van de twee kamers; op de achtergrond verbergt de grijze muur het servicegebied van het zicht.
Op de rechter muur, drie armadiature op volle hoogte met schuifdeuren bevatten ze een grote opslagcapaciteit voor gebruik als pantry uitgeruste muur en, verrassend genoeg, onthullen ze ook een groot scherm TV, in een zichtbare positie zowel vanuit de woonkamer als vanuit de eetkamer.
Het resultaat is een strategisch huis omdat plezierig in elk seizoen van het jaar, functioneel als een grootstedelijk appartement, met het onschatbare voorrecht om in een dimensie te leven totaal groendiep in de gezonde lucht van het land ademen.
Onze exclusieve online service van uit de vrije hand ontwerpen, dankzij een zorgvuldige en zorgvuldige studie van de plannen, biedt oplossingen die altijd esthetisch valide maar ook zeer rationeel zijn om te beantwoorden aan de meest uiteenlopende en veranderende behoeften van elke levende context.



Video: