Projectidee om een ​​appartement van 150 vierkante meter te renoveren

Herstructurering van een appartement van 150 m²: het ontwerpconcept omvat een open ruimte, drie slaapkamers, twee badkamers, studeerkamer en wasruimte, dankzij nieuwe diagonale wanden.

Projectidee om een ​​appartement van 150 vierkante meter te renoveren

Ontwerp de ruimtelijke onderverdeling van een appartement van 150 vierkante meter

Ruimte voor ideeën: het ontwerp is gericht op het oplossen van de huisvestingsproblemen die zich voordoen bij de renovatie van een appartement van 150 vierkante meter, gelegen in een grootstedelijke context.
in herstructureren thuis zijn er verschillende factoren en prioriteiten om te overwegen, op zo'n manier dat een architecturaal ensemble wordt opgebouwd dat altijd perfect gepersonaliseerd en leefbaar is in al zijn volumes.
de herverdeling de ruimte moet in de eerste plaats rekening houden met de samenstelling van de woonkern; de indeling van de woon- en slaapgedeelten wordt sterk beïnvloed door deoriëntering kardinaal van het gebouw en de verdeling van de kamers moeten altijd worden geëvalueerd volgens de specifieke behoeften van elk gezinslid.

150 m² appartement vóór renovatie: bovenaanzicht

De onderstaande grafiek toont het plan van de staat van de plaatsen van een appartement van ongeveer 150 vierkante meter, gelegen op de eerste verdieping van een gebouw, waarvan de bouw dateert uit het begin van de jaren '70.

150 m² appartement vóór renovatiewerkzaamheden: bovenaanzicht


Een verdeling is duidelijk gedeeltelijk in meer lokaal, typerend voor die tijd; de klassieke kitchenette wordt geassocieerd met de eetkamer en een lange L-vormige gang fungeert als een communicatie tussen de verschillende kamers.
De behoeften van de klanten omvatten: enkele open omgeving met keuken, eethoek en woonkamer; drie slaapkamers, een klein compartiment studie, een local wasserij en a kast.
Een verhoging was ook nodig in amplitude van bad, hoewel het licht opoffert voor de vierkante meters van de aangrenzende kamers, en een vermindering van het oppervlak van de kamers annuleringen, beschouwd als te veel dispersieve voor de algemene ergonomie van het huis.

Projectidee voor appartement van 150 m²: distributiebedrijf

In de volgende grafiek illustreerde ik mijn ontwerpoplossing die was ontworpen voor de vernieuwing dell 'appartement 150 vierkante meter, beantwoorden trouw aan de behoeften van de eigenaren van het gebouw.
Ik dacht aan een hernieuwde verdeling van ruimtes door interventies echt beetje invasief: de nieuwe omgevingen zoals de entree, de studie, de woonkamer, de gang, de slaapkamer 1, de badkamer 1 en de keuken zijn opnieuw ontworpen dankzij het gebruik van nieuwe diagonale muren.
Met dit spel met diagonale septums op de muren kon ik concentreren en verbindt alle toegangen tot kamers en diensten vanuit het nieuwe gebied uittredingsnacht, exploitatie hetzelfde resterende gang door het creëren van armadiature over de muur.

Projectidee voor appartement van 150 m²: distributiebedrijf


Als een prioriteit heb ik de ingang van de woonkamer herzien met het oog op een open ruimte om voldoende ruimte aan het gebied te besteden salon, met volledige vrijheid om een rechthoekige tafel tussen koken en woonkamer.
Je zou meer aandacht kunnen geven aan het entreegebied door er een in te voegen decoratief scherm in kristal, herkenbaar aan de horizontale lijn gemarkeerd in blauw in het gebied voor de hoofdingang van het huis; deze oplossing kan strategisch zijn om de ingang virtueel van elkaar te scheiden en tegelijkertijd een exclusieve charme te geven aan de levenden, met de creatie van een aantrekkelijke vijfde partitie theatraal effect.
Op de lange rechtermuur ontwikkelt zich een lineaire keuken ongeveer 3,80 m, aangevuld met een 150 cm brede nis - te onderscheiden op de onderste muur in het plan - waar er twee zijn garderobe kolommen met koelkastfunctie, voorraadkast en oven.
Deze kolommen fungeren als interfaces voor de nieuwe kast bij de ingang, waar zich een kledingkast met twee deuren en een zijdeur bevindt, waarvan een voor toegang tot de kast, en een tweede deur voor de cappottiera.
Links van de ingang geeft een deur toegang tot de nieuwe studie de vorm van een onregelmatige vijfhoek, waarvan de muur 45° diagonaal markeert de grens met de kamer die wordt gebruikt als wasgoed.
deze wasserij geregeld met games van diagonaal het wordt strategisch en rationeel, met de mogelijkheid om af te sluiten balkon, praktisch voor dagelijks wassen en drogen van wasgoed.
de kamer 1 is een paar cm versmald en verloor 1 vierkante meter, waarvoor hij was bestemd nieuwe badkamer; aan de andere kant werd het kleine volume dat verloren was teruggewonnen, gebruikmakend van de nieuwe driehoekige bouw bij de ingang van dezelfde kamer 1, nemen ruimte van terugtrekking.
Het voordeel isuitbreiding de badkamer 1 die, naast uitbreiding naar 1,60 meter, er nu één kan hebben maxi douche profiteren van een deel van de slaapkamer en de uitsparing aan de zijkant van de structurele pilaar.
de longitudinale uittreding het is niet langer een eenvoudige gang maar wordt multifunctioneel en wordt ook een kast gebied, voor een lengte van ongeveer 3,50 meter, waardoor de dubbele seizoensfuncties, schoenenrek en opslag voor het servicelinnen worden vervuld.

Ontwerpverdelers voor de open ruimte van het appartement van 150 m²

De volgende foto toont een aangepaste instelling van deelvenster model Atunis, ontworpen door Moon voor het bedrijf Porada.

Woonkamer scheidingspaneel, Atunis model van Porada


Een dergelijke scheidingswand kan met succes in de omgeving worden geplaatst open ruimte dag, voor het doel van schild het gebied is discreet en elegant binnenkomst van achteren leven.
Het bedrijf montuur in metalen buizen met vierhoekige doorsnede, bevat het een originele cascade van metalen kettingen parallel gerangschikt, om een ​​zeer aantrekkelijke look te creëren die de looks aantrekt en zorgt voor de juiste privacy.

Room dividers, door Tonelli


De bovenstaande afbeelding toont de verdelingspanelen modulaire en gemakkelijk beweegbaar naar schermomgevingen, voorgesteld door Tonelli Design: dit zijn borden in gespiegeld glas, ontworpen door de kunstenaar Chissotti, in staat om een ​​optisch effect van grote impact en ruimtelijke dynamiek te geven.

Online ontwerpen van de distributie van binnen- en buitenruimtes van het huis

De structurele revisie van het appartement heeft meer licht en leefbaarheid een woongedeelte, met een grote capaciteit contenitiva een koken en maken functioneel zelfs het oppervlak van de ontkoppeling.
De kamer studie het is rationeel voor zijn plaatsing onmiddellijk naast de ingang van thuis, waardoor een direct pad en gereserveerd van de rest van de woning.
Het restaurant wasserij het is van onschatbare waarde voor praktisch dagelijks gebruik en de twee ruim kamers van badkamer ze bieden optimaal comfort, maar reserveren de juiste vierkante meters voor de aangrenzende slaapkamers.
Onze online service van uit de vrije hand ontwerpen biedt gespecialiseerd advies gericht op het oplossen van de verschillende problemen van het leven, via oplossingen innovatief en afgestemde aan de specifieke behoeften van continu veranderende huishoudens.
Distributieplannen en tekeningen realistisch in 3D ze bieden een duidelijk en begrijpelijk overzicht, om de nieuwe en meer presterende ruimtelijkheid te illustreren, onder de vlag van een uitgebalanceerde mix tussen architectonische schoonheid en levende functionaliteit.



Video: