Van drie-kamer naar vier-kamer

Dit artikel illustreert het transformatieproject van een driekamer appartement met een vierkamer badkamer voorzien van twee toiletten.

Van drie-kamer naar vier-kamer

Beschrijving van het project

Doel van de projectinterventie is een appartement van oppervlakte van 76 vierkante meter bestaat uit een aparte ingang, woonkamer, grote hal, keuken, twee slaapkamers en een badkamer.

Poliedro: algemeen beeld van het appartement volgens het nieuwe project

Het appartement werd bewoond door een gezin met twee tieners (een man en een vrouw) tot nu toe gedwongen om een ā€‹ā€‹te delenenige kamer. Een andere extreem beperkende factor was de aanwezigheid van een alleen badkamer.
L 'doelwit van het herontwerp was dus dat van het verkrijgen van een andere kamer en een tweede badkamer (vereist de aanwezigheid van een jacuzzi).
Naast de interventies gericht op het verzekeren van een nieuwe en meer rationele verdeling van de ruimte, werd gevraagd om de omgeving een te geven moderne karakterisering maar zonder excessen.
Voor het doel van het bereiken van het doel van het verkrijgen van een extra kamer was essentieel geef de aparte keuken op (echter oorspronkelijk geplaatst in een zeer afstandelijke positie van de woonkamer) integratie van hetzelfde in de woonkamer.
Het was toen noodzakelijk om in de uitbreiding van de vroegere keuken te voorzien om minstens de te bereiken minimum oppervlak voorzien door de bouwvoorschriften voor een eenpersoonskamer.
Met betrekking tot de tweede badkamer zou de locatie ervan kunnen worden afgeleid uit het gebruik van een deel van de ruimte die wordt ingenomen door de grote uittreding, waarbij ook het oppervlak van een kleine kast wordt geĆÆntegreerd.

Entree en woonkamer

de operatiegebied van de keuken is geplaatst op een nieuwe scheidingswand die scheidt van de ingang waarop ze zijn gemaakt drie verticale sneden (afgeschermd met glas), die toelaten de natuurlijke verlichting van de ingang te vergroten, ook gekenmerkt door de aanwezigheid van Ć©Ć©n grote spiegel, rechts van de toegangsdeur, waarin de bovengenoemde sneden worden gereflecteerd, waardoor de perceptie van ruimte en helderheid wordt vergroot.

Poliedro: Gezicht op de ingang

Het hele entreegebied wordt verlaagd door een esthetisch vals plafond in gipsplaat beide om de volumes opnieuw te proportioneren en om de ondersteuning voor inbouwverlichting te creƫren.
In een hoek van het entreegebied kast met een driehoekig plan die ook uit gipsplaat kan worden gemaakt.
Op het gedeelte van de muur dat sluit bij de bestaande pijler zijn geplaatst vijf planken met een zaagsnede van 45Ā°.
De woonkamer is verbonden met de gang van het slaapgedeelte door een interne schuifdeur geĆ«tst glas, om een ā€‹ā€‹minimum aan natuurlijke verlichting in de gang te garanderen.

Poliedro: Gezicht op de woonkamer

De muur waarop de ramen zijn geplaatst, wordt er met ƩƩn overdekt gipsplaat plafond dat, in overeenstemming met de vensters zelf, de bakken en de steunstangen van de tenten bedekt; in overeenstemming met het centrale wandgedeelte schermen de hiervoor genoemde sluiterafschermingen a TL-buis of LED wat de functie heeft van het creƫren van een lichteffect op het gedeelte van de muur bedekt bio-stone.
Dit gebied is bedoeld voor tv en andere elektronische apparaten. Om het te voltooien Tv-ruimte / gesprek twee banken met een breedte van 160 cm werden loodrecht op elkaar geplaatst en beiden in een hoek van 45Ā° ten opzichte van de tv.
de eethoek, verplaatst naar het operationele gedeelte van de keuken, wordt gekenmerkt door een rechthoekige tafel van 80 x 160 cm. Het meubelstuk in dit gebied moet zowel in de keuken als in de keuken (ingebouwde koelkast en ovenovens) voldoen aan de esthetische functie van een woonkamermeubel (open schappen).

badkamers

Poliedro: Gezicht op de badkamer 1

de blinde badkamer, dat geen natuurlijke verlichtingsbehoeften heeft geforceerde luchtafvoer, wordt gekenmerkt door het gebruik van een semi-rechthoekige kuip 150 x 90 en een wastafel met ruimte voor de plaatsing van een wasmachine van verminderde diepte (bijv. 33 cm).
Boven de gootsteen is er een grote spiegel die de visuele ruimte wil vergroten door de perceptie van een bredere en helderdere omgeving te creƫren.
de badkamer met raam is nu toegevoegd aan de hoofdslaapkamer, waardoor de nieuwe badkamer beschikbaar is voor de jongens en eventuele gasten.
Het ruimteverlies ten gunste van de voormalige keuken veroorzaakte een herdistributie van hetzelfde met een kleine vergroting naar de slaapkamer door een trapeziumvorm partitie om de toiletten op de schuine zijden van het trapezium te plaatsen.

camerette

Poliedro: Room View 2

De verplaatsing en de herschikking van de scheidingswand die de scheiding vormt nieuwe eenpersoonskamer, ex-keuken, vanuit de badkamer kunt u een meer regelmatige vorm krijgen. De ingang van de kamer is herzien, nu diagonaal.
De beschikbare ruimte moet voldoende zijn om tegemoet te komen aan wat er in een eenpersoonskamer wordt verwacht (bed, bureau, bureau, kledingkast met twee deuren en een kleine bibliotheek).
De oude vrouw bestaande slaapkamer is minimaal aangeraakt en biedt naast voldoende ruimte voor het plaatsen van wat nodig is de mogelijkheid om een ā€‹ā€‹relaxstoel op te nemen.

Tweepersoons slaapkamer

De trapeziumvormige nis in de hoofdslaapkamer, gegenereerd door de trapeziumvormige vorm van de scheidingswand van de aangrenzende badkamer, is uitgerust met plank en spiegel om een ā€‹ā€‹hoek te maken make-up. Zelfs de ingang naar deze kamer is nu diagonaal.



Video: WIE IN DE KAMER?