House Oz

Casa Oz: de bouw van het nieuwe kantoor in Turijn is eindelijk begonnen.

House Oz

Turin_ Casa Oz: project

Het huis van Oz het is een associatie Onlus geboren om de families van kinderen te huisvesten die voor lange perioden in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. In november van 2008 de eerste steen werd gelegd voor de bouw van het nieuwe hoofdkwartier a turijn, en er werd verwacht dat de constructie in de lente van 2003 in gebruik zou worden genomen 2010.
Met een paar weken vertraging op de routekaart is het momenteel te voorzien voor de laatste stap in het nieuwe pand voor deze zomer. In feite wordt, naast de hoofdstructuren en afwerkingswerkzaamheden, ook de tuin voltooid.
House Oz is bedacht volgens de meest recente regelgeving voor de consumptie insluiting

Turin_ Casa Oz: project

energie
en voor de minimale niveau van schadelijke emissies. In het bijzonder maakt het gebruik van de technologische bijdrage van verschillende bedrijven om deze doelstellingen te bereiken, waarvan sommige al lang bezig zijn met dit soort aanbod ter ondersteuning van sociale projecten in alle opzichten en de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologieƫn.
De structuur is gerangschikt langs de Po, in de buurt van de twee nosocomi Molinette en Regina Margherita, in een gebied dat bijzonder geschikt is voor dit soort projecten, dankzij een ad hoc omgevingscontext. De aanwezigheid van fietspaden Naast het normale verkeer maken ze het een gemakkelijk toegankelijk gebied.

Torino_ Casa Oz: bouwwerkzaamheden

Wat betreft het echte project, volgens de beschrijving gegeven door dezelfde architecten die het bedacht hebben, kan het worden gedefinieerd als de concrete uitdrukking van het huis van dedenkbeeldig kind: volumes en eenvoudige vormen, schuin dak, een open haard. Zelfs de openingen, of het nu deuren of ramen zijn, zijn gemakkelijk herkenbaar aan vorm en materialen, ook gekozen op basis van wat de kinderen geneigd zijn zich voor te stellen als ze een huis bedenken of ontwerpen.
Aan de andere kant is het doel van de structuur juist om familieleden van kleine patiƫnten te huisvesten, die ze zullen moeten vinden fysieke en psychologische ondersteuning, in een context die zo veel mogelijk overeenkomt met een huiselijke omgeving, compatibel met de aard van de structuur die openstaat voor meer mensen.

Turin_ House Oz

Het is een hoger gebouw met twee verdiepingen in het dubbele hoofdgebouw, lager in de transversale lichamen die als goden zijn opgevat gekleurde laden open. Dezelfde dekking a houten spanten hij moet het idee geven, van binnen en van buiten, van een echte schuilplaats. Leveringsbronnen benutten hernieuwbare energie en door het gebouw volledig te isoleren, hebben we het doel bereikt om het naar de rangorde te verheffen zero emission building.
Geen specifieke esthetische studie, voor de toelating van de ontwerpers zelf, die andere doelstellingen als eerste hebben gesteld, zoals "ā€¦ wil van synthese, van eenvoudige en gerichte antwoorden op het thema in plaats van het exploreren van ideeĆ«n, (...) als soms gebeurt het instinctief in het ontwerp ". Een architectuur ten dienste van het sociale.

Voor meer informatie:

casaoz.org



Video: Dr. Ken Jeong Reviews House, Dr. Oz & Other TV Doctors | Vanity Fair