Schuifhuis

In Suffolk County, een huis dat op een schuur lijkt, heeft het een schil die vervaagt afhankelijk van het licht en de klimatologische omstandigheden, voor meer comfort van de bewoners.

Schuifhuis

Sliding House_1

Natuurlijk licht op commando. Dit is de geest achter het project van de Londense team dRMM, wat een echte heeft gecreƫerd huis met dak en beweegbare schuifwanden, genaamd Sliding House, in de Engelse county Suffolk, in Engeland.

Samengesteld door drie gebouwen, verdeeld in evenveel afzonderlijke structuren, wordt het hoofdgebouw geflankeerd door een zijstructuur en een garage, uitgelijnd langs een gemeenschappelijke as, alles gemaakt met membranen van rood rubber, glas en stroken geschilderde lariks.

Sliding House_2

De glijdende structuur, die op het eerste gezicht het ziet eruit als een eenvoudige schuur, het loopt langs een 6 meter lange dubbele baan, zodanig ontworpen dat deze kan worden uitgebreid om toekomstige uitbreidingen van het pand mogelijk te maken.

ƈ uitgelijnd langs twee lijnenen de verplaatsing vindt plaats via een knop die langs de sporen op de grond glijdt, totdat deze het mechanisme van de vierde structuur bereikt: een glijdende schaal van 50 tons die rond de vaste delen beweegt, om de inwoners van te laten haal het beste uit de atmosferische en zonnige omstandigheden.

Schuifhuis_3

Een houten omhulsel van 16 meter lengte dat dankzij het gebruik van een speciaal drukknoppaneel dat vier krachtige motoren aandrijft aangedreven door zonne-energiebatterijen die verborgen zijn in de muren, in slechts 6 minuten kunnen de binnenruimtes worden omgezet in buitenruimten, waarbij de meest verschillende situaties van licht, perspectief en ruimtelijke situaties worden gereconstrueerd.

De planimetrische compositie draait rond drie gebieden: woonkamer met wintertuin, gastenverblijf en garage. Elk deel van het gebouw is op een traditionele manier gestructureerd, zelfs als de behuizing een meer verwarming in de winter en schaduw in de zomer.

Een van de hoofdpunten van de Schuifhuis, naast energiebesparing, is het dat ook natuurlijke verlichting: ramen en openingen zijn speciaal ontworpen om de kamers licht en warm te maken. Dit type maakt een dynamische transformatie mogelijk, moeilijk vooraf te bepalen, maar eenvoudigweg gekoppeld aan de seizoenen, atmosferische omstandigheden en de eenvoudige wens van de eigenaars.

drmm.co.uk/



Video: Little mermaid slide house under the sea and Baby doll surprise eggs toys play