Hoe een grote woonkamer van een landelijk huis te ontwerpen

Uit de vrije hand ontwerp voor de grote woonkamer van een landelijk huis waar een smaakvolle Provençaalse inrichting ruimte vindt, volgens een perfecte mix van elegantie en functionaliteit.

Hoe een grote woonkamer van een landelijk huis te ontwerpen

Ontwerp de woonkamer van een landelijk huis


Tijdloze glamour
: de tijdloze charme van de meubels in stijl klassiek-Provençaalse vindt zijn natuurlijke plaats in landelijke huizen ondergedompeld in groene heuvels waar ons prachtige gebied bijzonder rijk is.
de grote ruimtes beschikbaar en de schoonheid van de landschappen van de omringende habitat uitnodigen tot brede projecten, volgens een smaak die het interieur harmonieert met het landschap dat door de natuur wordt gegeven.

Landelijk huis woonkamer


Op de foto een voorbeeld van een woonkamer landelijk huis waar de materiële contrasten tussen hout en steen duidelijk zijn, die de ruimte personaliseren waardoor deze op een informele manier tegelijkertijd leefbaar is.
de plafond is samengesteld uit structurele stralen in hout elkaar kruisend volgens een geometrisch ontwerp en zijn verbonden met het houten perimeterframe dat als passepartout dient voor de frames met vierkanten.
Een wand, een afwisseling tussen donkere en geschilderde muren blootgestelde stenen het wordt gecombineerd met de zachte vulling, waardoor een smaakvolle combinatie ontstaat natuurlijk vrij.

Projectplan voor een salon van 45 vierkante meter

In de grafiek in plattegrond illustreer ik mijn ontwerpidee voor de inrichting van een grote hal, ongeveer 45 vierkante meter, in de context van Ă©Ă©n boerderij verblijf omgeven door het groene landschap van de heuvels van de Toscaans-Emiliaanse Apennijnen.
De hoofdingang van het huis, gemarkeerd door de rode pijl onderaan, is ongeveer een meter naar de binnenkant van de hal vooruitgeschoven, door het creëren van een versterkte glazen wand, met twee centrale deuren, gemarkeerd met een transversaal blauw gedeelte.

Projectplan voor een woonkamer van 45 m²


In feite was het niet mogelijk om een ​​externe portiek of schuilplaats te creëren vanwege het landschap en de architecturale beperkingen van de plaats.
deze grote glazen venster neemt er een drievoudige functie: beschermt de entree van de villa tegen weersinvloeden, versterkt de natuurlijke verlichting van het interieur en geeft prestige aan de ingang van het huis.
Op deze manier krijgt een echte vorm, terwijl een paar vierkante meter interne bewoonbaarheid wordt opgeofferd toegangspas, waar te schuilen in geval van slecht weer.
De grote woonkamer heeft drie communicatiemogelijkheden: aan de linkerkant leidt naar de keuken-eetkamer, tot aan de nacht en naar rechts naar het studiegebied.
Ik dacht eraan om de hele kamer in twee omgevingen te verdelen: het gebied Input-representatie, gekenmerkt door een lange consoletafel die belang hecht aan de vooruitzichten van de woning; het gebied salon bestaande uit onder een hoek opgestelde banken, om een ​​vierkant gebied af te bakenen.
Ă©Ă©n Tv-scherm het wordt bevestigd aan de muur op de dikte van de entreemuur, door middel van een zwenkarm, waardoor een optimaal zicht vanuit de woonkamer mogelijk is.

Tekening voor klassieke woonkamer - Provençaals van een landelijk huis

In mijn vrije hand is het perspectief hiervan afgebeeld geweldige salon van een landelijk huis, met uitzicht vanaf het toegangsraam.

Tekening van klassieke woonkamer in landelijk huis


Het plafond lijkt op een plafond dat als geheel veelzijdig en bont is.
Links het oude gebied gewelfd plafond in bakstenen van baksteen is hersteld en verbeterd door twee lang fotolijstjes gevormd in krijt die de longitudinale route afbakenen.
Deze decoratieve gips, dankzij de led-strips boven hen gemonteerd, fungeren ook als grote projectoren diffuus licht om het kostbare plafond te benadrukken en het hele gebied te verlichten.
Om het hele plafond te versterken, is een gewapende T-vormige structuur gecreëerd, tussen het gewelf van bakstenen en de oude houten balken die het zitgedeelte domineren.
De gewapende T-structuur bestaat uit een pijler centraal en een lange balk longitudinale verbinding van de twee dragende wanden van onderverdeling tussen de twee gebieden.
een fratino tafel kastanjehout, 2,50 meter lang en 70 cm breed, fungeert als een representatief en een steun-buffet basis voor speciale gelegenheden.
Op de linker muur, Ă©Ă©n bakkerstrog klassieke smaak met twee deuren, met lade en spiegel, geeft betoveren naar het transitzone, ook nuttig als een servicecontainer.
Op de bodem, een oude geloof met ingelegde zijdeuren en centrale boekenkast, geeft belang aan de spectaculaire muur met gewelfd plafond.
In een hoekige positie wordt er een geplaatst rechtop in smeedijzer met matglas diffuser.
Naast de banken zijn er twee geplaatst tafels dienaren waarop ze opvallen lampen dubbel licht met voet en lampenkap in een delicate groene aquamarijn kleur.
In het allereerste vliegtuig aan de rechterkant kreeg ik een strategische studeerhoek, idealiter naast het raam, zoals blijkt uit de vorige plattegrond.
Ă©Ă©n bureau van klassieke lijn wordt gecombineerd met een comfortabele stoel in hout met gestoffeerde zitting en rugleuning.
twee tapijten, van verschillende texturen en kleuren, definiëren respectievelijk het buffetgedeelte en het gespreksgedeelte terracotta vloer die het materiaal van het glanzende gewelfde plafond weerspiegelt.
Het resultaat is een verfijnde en multifunctionele omgeving, waar traditionele materialen naar smaak worden gewaardeerd land die trouwt met de landelijke geest van het huis, gekenmerkt door gewelven en balken die de overgang van het ene gebied naar het andere markeren.
Onze online service van uit de vrije hand ontwerpen biedt de mogelijkheid om de binnenruimtes opnieuw in te richten met oplossingen die de eigenaardigheden van de omgeving interpreteren en benadrukken, unieke sferen creëren, in het teken van een rationele harmonie tussen stijl en functionaliteit.



Video: Styling project woonkamer DKW Woonvision