Hoe de ingang te ontwerpen

Een ingang gemaakt met gipsplaat is effectief in de primaire functie van screening en het vermijden van degenen die binnenkomen om zich direct in het hart van het huis te bevinden.

Hoe de ingang te ontwerpen

Belang van toegang tot de planimetrische verdeling van een huis

L 'binnenkomst vertegenwoordigt de visitekaartje van een huis en het startpunt van alle planimetrische verdeling. Het kan zich toevallig voordoen met een klassieke planimetrische verdeling, waarbij de ingang oorspronkelijk is ontworpen alsof het een echte ruimte op zich is: we zien een idee om het te transformeren.

Hoe de ingang te ontwerpen: plantaardige staat van de feiten


In appartement van ongeveer 140 vierkante meter, in het oorspronkelijke project, de ingang duidelijk verdeeld de woongedeelte van nacht gebied, in een klassieke distributie 70 van ruimten, met de gang en de kamers die het over het hoofd had gezien.
Het idee achter de hele nieuwe distributie was die van breuk, voor zover mogelijk, het planimetrische schema te geblokkeerd, verder gebruikmakend van de omgevingen, al groot, beschikbaar, ten gunste van een grotere vloeibaarheid van bewegingen, vooral in de woonkamer.
Afgezien van het slaapgedeelte, is het juist hier dat meer waarde wordt gehecht aan interne mobiliteit en het gebruik van ruimte, en dit alles vanaf de ingang.

Nieuwe plantendistributie vanaf de ingang

In de oorspronkelijke situatie, elke functie het was in zijn ruimte begrensd door de aanwezigheid van scheidingswanden, beginnend bij de hoofdingang van het huis, die drie deuren overzag voor zoveel gebieden: ontkoppeling het bedienen van het slaapgedeelte, koken, hal.

Hoe de ingang te ontwerpen: studie van de routes

Zodra de verandering van de bestemming van gebruik van de tweede badkamer wat een studio wordt, wordt direct toegang verkregen vanaf de ingang. Dit laat de muur van de gang vrij van elke deur, zodat u deze over de gehele lengte kunt regelen multifunctionele kast 40 cm diep, gebruikmakend van de breedte van de gang.
Nadat deze nieuwe ruimte is gemaakt om te bevatten, hoeft alleen nog het verwijderen van alle bestaande partities plaats te vinden en na te denken over de resulterende omgeving.
De studie van de paden geeft ons aanwijzingen voor het invoeren van gegevens ruimte / steunpunt van waaruit ze allemaal moeten beginnen om elk deel van het huis te bereiken. Daarom zijn het hoofdknooppunt, moet vrij zijn van muren en deuren, met behoud van zijn rol als filter.

Ingang gebouwd met een muur van gipsplaat

Voor dit doel hebben we gekozen voor de opname van een soort schilderachtige achtergrond, meer dan een muur, gemaakt van gipsplaat, met delle openingen aan de bovenkant om natuurlijk licht binnen te laten.
Zo wordt er een soort gecreëerd open doos schilderde alles in een warme schaduw van geel en voltooid door het toevoegen van een aanrecht van dezelfde kleur, waarin schijnwerpers zijn geplaatst. In een van de wandsegmenten, degene die tegen de muur leunde, werd een oude geplaatst kapstok in hout, gekocht op een antiekmarkt in Den Haag.

Redesign entry: nieuw project


Het was genoeg om er een toe te voegen bank van oude Belgische ambachten gerangschikt onder de hoedendoos en één spiegel met het antieke gipsen frame op de tweede gipsplaatmuur voor leveren de kleine ingang.
de neerlaten het plafond heeft gediend om het effect van open ruimte nog sterker te onderstrepen en uit te breiden zodra je de ingang bent gepasseerd om de hal binnen te gaan.

Herontwerp van de ingang: overzicht


De twee gipsplaatwanden bestaan ​​uit één doosstructuur van dikte aan het einde 10 cm, bijvoorbeeld om de lichtopeningen te maken niches om wat te regelen schepen van lokaal vakmanschap en van de sierplanten om een ​​vleugje groen te gevenontspan hoek dat is gemaakt aan de zijkant van de kamer, waar de woonkamer zich bevindt.

Herschrijf de invoer: invoer als een filter

Dezelfde kleur is gekozen voor de werken van gipsplaat, dus de hoge scheidingswand zal ook geel zijn 120 cm, tussen keuken en eetkamer.
Zoals je kunt zien, duurde het echt een interventie niet te invasief, handig ook op economisch niveau, om de ruimtes op een rationele manier te verdelen, elk met zijn eigen functies, en de paden vloeiend te beheren, zonder dat ze belemmeren of overlappen.

Gipsplaat-invoer als een scherm

Herschrijf de invoer: invoer als een scherm

De ingang gemaakt met gipsplaat is effectief in zijn primaire functie, die van schild en om diegenen die binnenkomen te vermijden om zich direct in het hart van de ontspanningsruimte. Verder dient deze muur voor verbergen, vanuit de woonkamer, de controlepaneel van installaties, van de redder in nood tot de intercom.
Tegelijkertijd vertegenwoordigt deze afscherming echter niet visueel een totale sluiting zoals in het oorspronkelijke project, dat wil zeggen met een scheidingswand en deuren voor toegang tot de verschillende kamers.
Zelfs de inrichting van deze ingang was eenvoudig te bereiken, gezien de minimale beschikbare ruimte: de passie van de eigenaars voor reizen hielp in deze zin, omdat het mogelijk was om te profiteren van kleine aanvullingen om een ​​vleugje leven te geven aan de alles.

Herontwerp de ingang

Aan de andere kant, richting de woonkamer, was het ontspanningsaspect bevoorrecht, met de toevoeging van één kleine boekenkast ondersteund, in dienst van de bank, en heeft de muur verrijkt met kleine schilderijen, ook teruggevonden in vlooienmarkten over de hele wereld. Alles gemaakt in een context van modern meubilair, waarop de nadruk ligt wit meubels, in tegenstelling tot de parket in Doussié.
Een opmerkelijke bijdrage aan de esthetiek van de twee gipsplaatwanden wordt geleverd door de kleine bovenste openingen, die aan de ene kant een beetje natuurlijk licht in de ingang laten, aan de andere kant geven ze een mooi effect vanuit de kamer, wanneer de schijnwerpers worden aangestoken..



Video: Met mama naar Bataviastad - Vlog #117 // OPTIMAVITA