Italiaanse architectuur in St. Petersburg: vier rechtbanken

Een nieuw zakelijk centrum in het centrum van Sint-Petersburg, ontworpen met respect voor de context en met een geheel Italiaanse signatuur.

Italiaanse architectuur in St. Petersburg: vier rechtbanken

4corti_facciate_1

In de stad gesticht door Peter de Grote aan het begin van de 18e eeuw, de keizerlijke hoofdstad van St. Petersburg, eindelijk kom je terug om te ademen de Italiaanse sfeer.

Na het laatste werk van de Napolitaanse Carlo Rossi met de Piazza del Palazzo d'Inverno, de Four Courts Business Center is ondertekend door Milanese studio Piuarch, al beroemd om zijn projecten voor D & G, zoals sommige showrooms en het Gold-restaurant in Milaan.

De vier ontwerpers hebben de Galaxy LLC-wedstrijd te renoveren en herbouwen van een gebied in het centrum, van 23.500 vierkante meter, in de onmiddellijke nabijheid van de Hermitage en Nevsky Prospect.

Het perceel heeft een rechthoekige vorm met afmetingen 60 x 70 m; 20.000 vierkante meter zijn bedoeld voor kantoren, de rest naar een Boutique hotel en een restaurant, de vlieringop de bovenste verdieping met een spectaculair uitzicht op de stad en de St. Isaac's Cathedral.

4cijfermaan Zolder

Met ├ę├ęn zorgvuldige studie van de context en in overeenstemming met de stedelijke traditie van de stad, alle gekruid met een hedendaagse architecturale taal, werd het 6 verdiepingen tellende gebouw ge├»ntegreerd met een nieuw volume en met vier interne rechtbanken, die direct licht geven aan de ruimtes die er overheen kijken.

De vier gerechten worden gekenmerkt door een grote chromatische vari├źteit, die varieert van goud tot blauw, van groen tot robijnrood, ge├»nspireerd op de gebruikte kleuren in de gevels van historische woningen van St. Petersburg.

Het zijn gebouwen die in zichzelf harmoniseren eigentijdsheid en effici├źntie van het leven, in een prachtig blok dat verwijst naar de romans van Dostoevskji; een project gemoduleerd in een eigentijdse vorm, welke werkt door aftrekken, het bereiken van de essentie van het bestaande, alles implementeren met energiebesparende materialen en technologisch geavanceerde architecturale technologie├źn.

4corti_cortile en binnentuin

De structuur is verdeeld in twee delen: in bewaarde gebouwen bestaand de bakstenen gewelven werden bewaard en de dragende bakstenen muren werden bewaard, met een versterking van stichtingen van rots die op houten palen rustte en de gedeeltelijke vervanging van de houten balken met massieve betonnen platen en verlaagde balken. in nieuw gebouwd gebied, werden in plaats daarvan geïmplementeerd stichtingen op palenwaarop rust de gewapende betonconstructie die op zijn plaats is gegoten, met 22 cm dikke platen en een gemiddeld licht tussen de 8 m pilaren.

Ze zijn gebruikt verfijnde technieken voor het gieten van beton, waardoor het werk kon doorgaan, zelfs in de winter, wanneer de buitentemperatuur vaak rond de -20┬░ C reikte.

4corti_front-venster

de gevels zijn transparant; ze hebben spiegelend en reflecterend glas, gevormd door panelen van 75x400 cm, met verschillende neigingen. Ze roteren geleidelijk met betrekking tot de geveldraad, waardoor een suggestieve verbrijzeling van de reflecties in het spiegelglas wordt veroorzaakt caleidoscopisch effect, die is gemaakt met de variatie van daglicht, zoals gebeurt in de Spiegelzaal in het Grote Paleis van Peterhof.
de ruimtes zijn gearticuleerd, maar open, hoofdzakelijk opgevat als ontmoetingsplaatsen; zij organiseren tentoonstellingen en artistieke installaties. Alle binnenoppervlakken zijn bedekt Italiaanse witte travertijn.

Op de bovenste verdieping zijn twee gebouwen met elkaar verbonden metalen deksel, met verschillende neigingen, om de asymmetrische hellingen van de verschillende daken opnieuw te verbinden door middel van een continue structuur.

4corti_versierd venster2

Zoals gezegd, is er binnen de structuur ook een Boetiekhotel, dat 22 kamers herbergt, de ene verschillend van de andere, ingericht met verschillende stukken design uit de 20ste-eeuwse traditie van Petersburg restaurant vliering het bevindt zich in een volledig glazen ruimte, suggestief en ingevoegd in het complex door middel van hellende hellende daken.

een teamwork tussen Russische en Italiaanse bedrijven, met een investering van $ 80 miljoen, dat niet-geglobaliseerde planning weerspiegelt, maar met een sterke link naar genius loci.

//piuarch.it/

//qcspb.ru/



Video: De herders (Jan Peter Teeuw) Zeeuws Projectkoor & Jubilate