Keuken op de zolder

Blauwe lucht boven de daken van de zolder op vol volume, waar je pronkt met de U-vormige keuken, in een dynamische balans van tinten en schakeringen van kleur.

Keuken op de zolder

Herstel de zolder

DISEGNO CUCINA IN MANSARDA


Het ontwerpen van het interieur van een zolder, zodat ze functioneel en ergonomisch zijn, is altijd een moeilijke taak, gezien de volumetrische beperkingen die kenmerkend zijn voor het zoldergedeelte.
In dit artikel illustreer ik het keukenproject van een zolder waar een transformatie heeft plaatsgevonden: van een eenvoudige en reeds bestaande 2-meter uniblock kookhoek tot een echte zeer ruime woonkeuken, gekenmerkt door een groot effect open ruimte zolder op volledig volume.
Allereerst werd er een neergehaald scheidingswanden wat neerkwam op een onttrekking naar de badkamerruimte, waardoor kostbare kubieke meters werden teruggewonnen voor het ontwerp van de woonkamer.
Verder is de installatie ex novo geĆÆnstalleerd verwarming, ik ben vervangen armaturen intern en extern en een nieuwe is toegevoegd bevloering naar de reeds bestaande.
Mijn ontwerp biedt een globaal en perspectivisch beeld van de keuken, waargenomen vanuit de woonkamer. Men heeft er al een idee van discreet uiterlijk naar de operatiegebieden van de kook- en washoek, omdat deze optisch worden afgeschermd door het schiereilandblok op de voorgrond.
De kolom koelkast - vriezer, zichtbaar aan de linkerkant, fungeert als een scheidingswand voor de uittreding die tot diensten leidt.

U-vormige keuken

De keuken heeft een structuur in de vorm van een U; sommige elementen die het samenstellen zijn met scharnierende deuren, terwijl anderen zijn voorzien van zelfremmende openingsmanden (het zogenaamde systeem bluemotion).
De hele structuur hoefijzer Het is gemaakt van meerlagig hout met een gepolijste witte polymere afwerking, waarop natuurlijk licht wordt gereflecteerd.
Het essentiƫle karakter van deze compositie wordt benadrukt door de horizontale profielen van eikenhout ingebed in de gevels. Ze laten de opening zonder de klassieke handgrepen toe, waardoor het beeld van de keuken zelf wordt vergroot en tegelijkertijd asymmetrische ontwerpen worden gemaakt.
De U-vormige ontwikkeling vindt zijn eindpunt in Ć©Ć©n multiservicetoren, die in hoogte stijgt in vergelijking met de rest van de structuur en waarop we een Amerikaans ontbijtservet rusten.

PARTICOLARE ANGOLO COTTURA - LAVAGGIO

Deze verticale uitbreiding bevat een kolomoven verlaagd en een extra mandje hieronder.
Het hele werkoppervlak is in een veranderende vorm wit kwarts met verzonken inserts, een gasgestookte keramische kookplaat en een twee-bad anti-scratch stalen gootsteen.
Voor de bekledingen werden kleine stroken van houteffect porselein-steengoed op de kookwand gebruikt, terwijl de wasruimte wordt beschermd door een witte quartz-rugleuning, in chromatische continuĆÆteit met het werkblad. Het resultaat is een uitgebalanceerde mix van verschillende materialen en kleuren.
Een krachtig en breed kap in roestvrijstalen dubbele motor, zuig en filtering, heeft een schoorsteen in asymmetrische positie dat volgt de helling van de zolder.
Geƫnt op de oventoren is de grote tafel van zichtbare dikte in gelaagd natuurlijk eiken, ondersteund door een enkele voet in staal met een geometrisch ontwerp. Het wordt gecombineerd met witte geprinte technopolymeerstoelen.
Van hetzelfde eikenhout zijn twee lange serviceplanken met vrije functie van zelfbediening.
Interessant is het kansspel die op deze manier tot stand kwam tussen de verschillende hoogtes: tafel, ovenzuil, werkblad en planken gespreid tussen hen. Het resultaat is een dynamische en moderne lay-out in het midden van de woonkamer.
De ruime tafel a schiereiland het is multi-purpose, dat wil zeggen, het fungeert als zowel een grote eethoek en een werktafel die, indien nodig, zelfs in een handige positie kan worden getransformeerd kantoor.

Verras een modehoek

PARTICOLARE PANNELLO DECORATIVO

Op de muur naast de serviceplanken was een a gemonteerd decoratief paneel, gemaakt op ontwerp, in transparant polycarbonaat.
Dat is het backlit door middel van LED-verlichting en geeft een persoonlijkheid aan de muur.
Tegelijkertijd is de structuur functioneel om het centrale verwarmingssysteem te dekken.
Een gevormde plint treeplank het liet de pijpen van de planten uit het zicht verdwijnen: door een balk van gewapend beton in de muur was het in feite niet mogelijk om ze op de vloer of op de muur te plaatsen.
Op deze manier is het uiterlijk van een muur vernieuwd door verrassend een effecthoek te creƫren, dankzij de stoffering en de siervaas die dienst doet als een chromatisch leitmotiv.
Op de oude vloer bij het zaaien met marmer zijn lichtgekleurde porseleinen aardewerkstroken op elkaar gelegd, passend bij de houten essenties van het meubilair.
de armaturen ze zijn gemaakt van hout dat is behandeld met verf op waterbasis en aan de buitenkant bedekt met koper, met een gelamineerd binnenvenster voor veiligheid en een draaipuntopening: alles is spectaculair en presteert zeer goed voor energiebesparende doeleinden.
In dit project van mij was het de bedoeling om het verschil in niveau-effect, typerend voor de zolderruimte, te benutten en om te zetten in kansen: er werd een woonruimte gecreƫerd met voldoende bewegingsvrijheid groei ruimte, in een balans van kansen en nuances.
Bij de transformatie van omgevingen met duidelijke beperkingen, zoals een zolder, is een zorgvuldige en gerichte planning van fundamenteel belang.
Om alle mogelijkheden van uw woonruimtes te ontdekken, zelfs die die weinig lijken op personalisatie, is onze exclusieve service online beschikbaar. uit de vrije hand ontwerpen, waardoor het mogelijk is om het interieur opnieuw in te richten door middel van nieuwe en meer rationele standpunten.



Video: Klein zwart keuken op zolder in Den Haag. Project 06.12.2015