Project voor woonkamer en kookgedeelte met pilaar

Ontwerp uit de vrije hand voor een woonruimte waarin een structurele pilaar integreert in de toonbank van het keukenschiereiland, met een pure en essentiële lay-out.

Project voor woonkamer en kookgedeelte met pilaar

Ontwerp in aanwezigheid van structurele beperkingen

Probleemoplossend: ontwerpen van een herverdeling van binnenruimten, waar ze evident zijn beperkingen structureel, kan de testbank zijn voor architecten en interieurontwerpers, om hun vermogen om op te lossen aan te tonen, door ideeën te winnen die inspelen op de meest uiteenlopende woonwensen.
Een objectieve moeilijkheid kan zelfs in deleveren omgevingen met een onregelmatige vorm of een te smal oppervlak, die op een slimme manier opnieuw geïnterpreteerd kunnen worden, bijvoorbeeld door de muren op volledige hoogte en elke kleine beschikbare hoek te exploiteren, waardoor een ruimte wordt verkregen die breed bruikbaar en functioneel is.

Projectplan voor woongebied met pijler

Projectplan voor woongebied met pijler


In dit artikel presenteer ik een probleem dat zich vaak voordoet in de herstructureringsfase, vooral als u volumes wilt maken open ruimte.
Bij het afbreken van de partities moet het project vaak de bindende aanwezigheid van een of meer evalueren structurele pilaren die moet worden geïntegreerd in de nieuwe instellingen, volgens een lezing die hen ook een plaats geeft in een harmonieuze dialoog met de meubels zelf.
Uit het bovenstaande projectplan visualiseren we een enkele ruimte die wordt gebruikt als een woongedeelte, met een globaal vierkant beeldmateriaal van ongeveer 34 m².
De sloop van de reeds bestaande scheidingswand tussen woonkamer en kitchenette heeft blootgelegd de ondersteunende pijler (getraceerd met het rode kader in het schema), die nu verschijnt in het midden van de dagomgeving.
Ik verdeelde de hele kamer in twee gebieden: het grote gebied aan de linkerkant, naast de ingang van het huis, wordt gebruikt als een gebied woonkamer en eetkamer; de hoek koken gelegen aan de rechterkant, in een gelukkige positie, goed verlicht en geventileerd door de twee openslaande deuren.
de ontkoppeling, bovenaan zichtbaar in plattegrond, vertegenwoordigt het pad naar het slaapgedeelte en de services.
Ik dacht erover om deomvangrijke pijler in de context van de schiereilandtegel van de nieuwe keuken die vorm heeft gekregen in de woonkamer, zoals te zien is in de volgende perspectieftekening.

Algemeen ontwerp van de woonkamer en een kitchenette met pilaar

In mijn freehand-tekening illustreer ik het perspectief van de leven van nieuwe conceptie, waarin het mogelijk is om waardigheid en functie zelfs aan de structurele pijler ostico te verlenen die in het centrum van de ruimte wordt geplaatst.
De woonkamer bestaat uit een maxi sofa die op een spiegelbeeld is gepositioneerd chaise longue uit de muur van de uittredingsnacht steken van ongeveer 50 cm, optisch compenseert de denkbeeldige lijn in lijn met de kast zichtbaar op de bodem.
een poef rechthoekig met dubbele functie van zitting en tafel, het is strategisch om de ontspanningsruimte te voltooien.

Tekening van woonkamer en kitchenette met pijler


Op de muur tussen het gestoffeerde meubilair steekt er een grote uit scherm plasma voor optimaal zicht vanuit zowel de woonkamer als de eethoek.
Onder de tv is een lange plaats hangende ladekast, in glanzend wit gelakt MDF, dat fungeert als een barkast en een container voor hifi-accessoires.
Het eetgedeelte onderscheidt zich op de eerste verdieping met een tafel rechthoekig uitschuifbaar glas, dat kan worden gecombineerd met witte methacrylaatstoelen.
een maxi klok het accentueert de uren met de Romeinse cijfers en geeft persoonlijkheid aan de muur waarop de chaise longue rust.
Naast de comfortabele bank wordt een origineel geplaatst tijdschriftenrek onder de valse gewaden van magie lantaarn in brons geschilderd metaal.
Naar het plafond trekt de ene eruit plafond in de vorm van een grote vlieger die het woongedeelte zacht verlicht.
een plafond met LED-spots verlicht het resterende gedeelte dat wordt gebruikt voor lunch en koken.
Deze verlaging van het plafond was ook noodzakelijk om de longitudinale verbindingsbalk tussen de twee omtrekswanden te maskeren.
Het is om te onthouden dat, bij het verpletteren van het globale volume, de visuele illusie van diepteversterking gecreëerd wordt.

Kitchenette met pijler verwerkt in het werkblad

Ik heb het kader van de tekening versmald om de integratie van het abutment in de brede te visualiseren schiereiland van de nieuwe kitchenette.

Kitchenette met pijler op het schiereiland


We merken op dat de structurele kolom een ​​dubbele rol speelt: schermen de haardplaat bij het zien van degene die het appartement binnenkomt en fungeert als een muur van ondersteuning voor de kap in staal bevestigd aan het vals plafond.
Het werkblad, dankzij de grote diepte van ongeveer een meter, blijkt te zijn met twee gezichtende ramen zijn ontwikkeld vanuit de raamzijde operatiegebieden, met uitneembare cassettes en vaatwassers; een snackplan, met draaiende krukjes, met uitzicht op de eethoek.
Een uitgebreid uitgeruste muur bestaat uit een koelkast met vriesvak, dubbele oven kolom en voorraadkast met schuifdeuren.
De laatste heeft een kleinere diepte om een ​​gemakkelijke opening van het tweede Franse venster mogelijk te maken.
Daarom hebben we een enkel evenwichtig volume verkregen waarin het obstakel dat door de structurele pijler wordt voorgesteld, is omgevormd tot een kans om een keuken-office, met een verfijnde en essentiële lay-out.
Onze online service van uit de vrije hand ontwerpen biedt het voorrecht om binnenruimten opnieuw uit te vinden met intelligente en geavanceerde oplossingen die elk huisvestingsprobleem kunnen oplossen, waardoor een rationele en ergonomische leefomgeving mogelijk wordt.



Video: WoW Tutorial - Pushpin Tool E1011 (Nederlandse versie)