Project van een appartement tegenover slechts één kant

Project voor de functionele herverdeling van een appartement met slechts één zijde.

Project van een appartement tegenover slechts één kant

verzoeken

Er zijn verschillende manieren om de typen van een gebouw te classificeren, waarvan er één is die rekening houdt met het aantal weergaven. Het is duidelijk dat de aanwezigheid van een enkel beeld bestraffend is, dus is het in dit geval essentieel om er één te maken ontwerp die op zijn best rekening houdt met de aanwezigheid van deuren en ramen die naar buiten wijzen.

Situatie vóór

Het appartement dat in dit artikel wordt beschreven, bevindt zich op de vierde verdieping van een gebouw met vijf verdiepingen en grenst aan drie zijden aan andere appartementen. Het heeft één weergave, zelfs als het is voorzien van een mooi uitzicht. terras geven op het panorama van een stad aan zee.
Bovendien, ondanks het hebben van een vrij bescheiden vierkante meters, rond de 90 vierkante meter, had een tweepersoonsslaapkamer te groot, en een tweede kamer, gebruikt als een multifunctioneel, niet met de minimale afmetingen van een slaapkamer (minder dan 9 vierkante meter), dus het was de wens van de kopers om een ​​bewoonbare slaapkamer te krijgen, evenals een inloopkast in de grote slaapkamer, groot.
Een ander verzoek was om verenigen de twee keuken- en woongedeelten vermijden tegelijkertijd de visuele impact van de wanorde van een bewoonde keuken op degenen die de voordeur binnengaan, waardoor een uitnodigende en functionele omgeving ontstaat.
Omdat ze van een ander appartement waren verhuisd, wilden de klanten ook deel uitmaken van het onroerend goed meubilair, en in het bijzonder:
- lineaire keuken van 4,05 meter, scheidbaar;
- vierkante tafel van 90x90 cm uitschuifbaar tot 180 cm;
- Een leren driezitsbank en een leren tweezitsbank.

project

Binnenkomst vindt direct plaats in blijven, waar de twee twee- en driezitsbanken tegenover elkaar liggen, de driezitsbank naast de muur.
Aan de andere muur, in een centrale positie, werden de tv-meubels gepositioneerd.

Post-operatieve situatie

De tafel is geplaatst nabij de lage muur van de koken, die ook als doorgeefluik kan worden gebruikt.
Deze muur is 140 cm hoog om te verbergen voor diegenen die de rotzooi betreden die er in de keuken is.
Aan de andere muur staan ​​alle keukenmeubelen, behalve de oven kolom wat tegengesteld is, gesloten in een nis.
Direct na de nis van de oven, begint de lage muur waaraan geplaatst is snackbar met krukken.
Aan het einde van de muur is er nog een bundel van hoge muren, parallel aan de nis.
Op deze manier wordt het hele deel dat grenst aan de woonkamer gedomineerd door een plank met schijnwerpers, die het transitzone en het loket afbakenen.
Op het terras kunt u twee gebieden identificeren: een voor de buiten lunch, bij de keukendeur en één gespreksruimte met bankjes of banken in teenwilgen, overeenkomend met die van de woonkamer.
in slaapkamer, op een adequatere schaal gebracht en conform de regels voor bewoonbaarheid, vinden we aan de ene kant een brugkast met een bed eronder (eventueel met een ander verwijderbaar) en voor een bureau.
de grote badkamer heeft de opening in het tweede gedeelte van de gang, zodat je de hele korte zijde met een badkuip kunt sluiten.
Aan de muur voor de ingang bevindt zich een gootsteen met gevormde kast en de wasmachine, aan de andere kant de sanitaire voorzieningen en een verwarmd handdoekenrek.
De kleinere, blinde badkamer is ingericht, evenals de sanitaire voorzieningen en handdoekverwarming, met een douche van 90 cm.
Om te voorkomen dat de gang verder wordt verlengd in plaats van een inloopkast te maken, is er een uitgeknipt kleedruimte bij de ingang van de slaapkamer.
Op twee tegenoverliggende muren zijn er de kasten, terwijl op de tegenoverliggende muur is er een spiegel.
Het hele gebied is verlaagd met een aanrecht.
In de rest van de kamer worden het bed en het dressoir vooraan geplaatst.



Video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version