Santander Project

Cucinella in Milaan herinterpreteert het palafitte-concept in een nieuw managementcentrum dat is ontworpen volgens de principes van bio-architectuur.

Santander Project

Santander - Cucinella 1

In via Santander in Milaan, volledig Het district Famagustain de eerste perifere band, vlak bij het station van de groene lijn van de metro, zal er binnenkort een zijn richtingscentrum getekend door studio Mario Cucinella Architects, meer dan 12 duizend vierkante meter, ingedeeld in energieklasse A, volgens de CENED-certificering.

Architectonische kenmerken en functionele stedelijke kwaliteit zijn de fundamentele kenmerken; nabewerken met futuristische lijnen en technieken het concept van paalwoningen, Cucinella heeft er een verwacht L-vormige plaat op 13 m hoogte, met 7 stands van de formulieren onregelmatig, die een volledig oversteekbare tuin omringen.

Santander_Cucinella2

De bruikbaarheid van de ruimtes is dankzij ƩƩn toegenomen horizontale ontwikkeling van de structuur, wat ook een hoge efficiƫntie mogelijk maakt in termen van laag energieverbruik.

In werkelijkheid is meer dan eenvoudige planning een herontwikkelingsinterventie, een voormalige afgedankte industriezone, maar met volledig respect voor de principes van bio-architectuur.

Plantengineering en materialen van constructie zijn van nieuwe generatie; 2500 vierkante meter fotovoltaĆÆsche zonnepanelen worden op het dak geplaatst, terwijl verwarming en koeling worden bereikt geothermische warmtepompen.

Santander_cantiere1

De structuur bestaat uit 2 verschillende sectoren: de eerste, op de begane grond, met voetpaden en groene zones. En de tweede, op de verhoogde verdiepingen, binnen de plaat, die is gewijd aan de productieve en tertiaire functies.

De vorm is die van a solidair bouwen, met twee mouwen die zich langs de grenzen ontwikkelen, echter altijd ingesloten in een enkele buitenste envelop. Onder de plaat staan ā€‹ā€‹geschorste vergaderzalen, zwevende ramen met een hoogte van 9 meter.

Santander_Cucinella3

Het contrast tussen de ruimtes is sterk: de kantoren, rationeel en serieus, en de begane grond structuur, gekenmerkt door gebroken lijnen, waardoor het dynamischer en urbaner wordt.

Het gebouw is structureel samengesteld door gemengde betonnen vloerplaten en metaaltimmerwerk en heeft een buitenkant glazen behuizing. de gevelsysteem heeft slechts Ć©Ć©n huid, georganiseerd met elementen gevormd door structurele cellen.

In het noorden zijn de spiegels volledig transparant, terwijl er aan de oost / westzijde wat spiegels zijn externe schilden in metaalweefsel in roestvrij staal met variabele pitch.

Santander_Cucinella4

Het doel van het project, naast het voor de hand liggende vermindering van CO2-emissies, is de maximalisatie van de exploitatie van energie en zonlicht in de winter en de bescherming van binnenomgevingen in de zomer, via een adequaat afschermingssysteem, naast specifieke prestaties van de enorme fotovoltaĆÆsche structuur geplaatst op de cover.

Met een last tussen 25 en 30 miljoen euro, het Santander-project is een van de pioniers op dit gebied, met bioklimatologische strategieƫn die een grootschalig voorstel en een dialoog met het microklimaat in de regio en in de voorsteden.

//mcarchitects.it/



Video: SANTANDER PROJECT - EY (LAS MUSARAƑAS)