Herontwerp de keukenruimte

Een praktisch voorbeeld van hoe de ruimtes in een huis met twee verdiepingen kunnen worden gerationaliseerd door de volledige omgeving van de keuken en de badkamer opnieuw in te richten.

Herontwerp de keukenruimte

Herontwerp van de keuken / eetkamer

Hoe de omgeving gewijd aan opnieuw te ontwerpen koken en al dienst badkamer om de beschikbare ruimtes beter te rationaliseren? Laten we het samen bekijken in dit voorbeeld.

Herontwerp de keukenruimte

Wanneer u een huis in aanbouw koopt, merkt u dat u er soms mee te maken krijgt planimetrische verdelingen omgevingen die niet volledig aan hun behoeften voldoen. Deze oplossingen zijn echter indicatief, omdat ze soms eenvoudigweg dienen ter goedkeuring van de bureaucratische procedure. Het gebeurt dus dat de koper in een tweede moment naar zijn vertrouwde technicus gaat voor het opnieuw ontwerpen van het interieur.
Dit is wat er gebeurde met betrekking tot het themaproject van dit artikel, waarin we ons met name bezighouden met de verdeling van de ruimtes van de eerste niveau. in origineel project van de bouwer, in dit duplex huis was het eerste niveau volledig bezet door dedagomgeving: ingang / woonkamer, keuken / eetkamer en badkamer.
In het bijzonder werd de laatste verkregen door gebruik te maken van de ruimte onder de trap die naar boven leidde, met een dressing met een aparte wastafel. Daarnaast waren er verschillende servicegebieden aanwezig in dit gebied van articulatie voor de routes die de toegang tot de oprit, de badkamer zelf en de keuken / eetkamer verbinden.

Herontwerp de keukenruimte: originele plant


Tijdens de bouwfase was de klant echter niet langer tevreden met deze oplossing, ook omdat tijdens sommige inspecties ter plaatse werd geconstateerd dat sommige maatregelen van meubilair voorgestelde waren niet realistisch. Bovenal hield hij niet van de positie van de keuken in het plan en, bijgevolg, van de samenstelling, die hij voorstelde schiereiland en tafel samen met het resultaat van een omgeving bastaard: een kleine keuken, een kleine eetkamer.

Aandacht voor de keuze in de keukenruimte van eettafel en schiereiland samen

Laten we in dit verband eens in overweging nemen dat dit ook op esthetisch niveau is, zoals al in andere is onderstreept goederen, het idee van schiereiland en eettafel verbindingen op deze manier creëren dekantine-effect, esthetisch onplezierig en niet erg nuttig op een functioneel niveau.
Wat, in feite, geldig is in het geval van het milieu open ruimte, waar het schiereiland zowel logisch is onderverdelingselement zo zijn functioneel meubelelement naar de echte keukenruimte, wordt het onjuist wanneer de woonkamer beslist gescheiden is van de keuken / eetkamer, zoals in dit project.

Badkamer bij de woonkamer en keuken in plaats van de badkamer

Dus we kozen ervoor verplaats de keuken in de ruimte bestemd voor de badkamer, plaats deze op zijn beurt in het gebied voorzien voor de eettafel. Op deze manier was het ook mogelijk om het groter en functioneler te maken, zelfs zonder een raam.

Herontwerp van de keukenruimte: nieuw projectschema


Bovendien optimaliseert deze nieuwe positie het gebruik ook van leven. De badkamer is uiteraard uitgerust met een systeem van geforceerde ventilatie, volgens de voorschriften, en het was mogelijk om een ​​kleine op te nemen douchedoos hoekig.

Keuken onder de trap

Met betrekking tot de keuken is de compositie ontworpen met dubbele hoekprofiteer van de verminderde hoogte, onder de trapopgang, om een ​​hoekbasis met interne planken te plaatsen. In afwachting verwachtte ik een vrijstaande koelkast.

Herontwerp van de keukenruimte: interieurontwerp


Keukenapparatuur met dubbele hoeken is niet altijd gemakkelijk te beheren. De moeilijkheid bij het vullen van alle velden, het plaatsen van de twee hoekbases en de basis met de haardplaat verzilverd, werd in dit geval afgehandeld met een flesvuller vanaf 15 cm.
Een dergelijke keuze is echter niet altijd mogelijk, omdat elke fabrikant van keukenmeubels speciale maatregelen voor de basis heeft schuin. Dus, als de compositie een is U, met de dubbele hoek beginnen we met het invoegen van beide elementen en gaan dan verder met de andere basissen, op basis van de beschikbare ruimtes.

Herontwerp van de keukenruimte: perspectiefontwerp van het interieur


Deze resultaatruimten zijn dan opgelost of eenvoudig fillers in dezelfde afwerking, of, op zijn best, met uitneembare bases / mand van ongeveer 15 cm van breedte.
Deze uitneembare manden, schijnbaar nutteloos, zijn in plaats daarvan zeer comfortabel als portadetersivi, als ik bij de gootsteen werk, zoals fleshouders als in dienst van de kookplaat, zoals in ons geval. U kunt bijvoorbeeld de fles met olie, die van azijn, de specerijen, de verschillende smaakmakers regelen. Dus het hangt een beetje af van je gewoonten in de keuken.

Keuken met gootsteen onder het raam

In plaats daarvan de aanwezigheid van de venster, zelfs als klein, aan de muur bestemd voor de wasruimte, heeft bepaald dat de ophangrek. Aan de andere kant is een grote kolom ingevoegd provisiekast aan het einde van de compositie, naast de basis met de vaatwasseren twee hangelementen met dubbele vasistas die aan de zijkanten van het raam zelf opengaan.
Het veroorzaakte geen problemen wastafel onder de opening, gezien de hoogte vanaf de grond hiervan, dus het was niet eens nodig om het te voorspellen inklapbare mixerzoals normaal gebeurt in deze gevallen.
Integendeel, de lege ruimte op de muur, onder het frame, zal worden bezet door een reeks faciliteit volgens de behoeften van de klant: pollepel, rolhouder verschillende (aluminium, bakpapier, voedselfolie), of kan er zelfs een plaats vinden externe afdruipplaat in staaldraad, erg handig zelfs voor kleine spoelingen, gezien de aanwezigheid van de vaatwasser.

Herontwerp van de keukenruimte: perspectiefontwerp van het interieur


Met deze compositorische oplossing is er een gecreëerd lunch ruimte voor zichzelf, in direct visueel contact met de buitenterras, dus ook heel helder. De hele keuken / eetkamer is uiteindelijk gescheiden van de woonruimte, zoals uitdrukkelijk gevraagd door de klanten en zoals al duidelijk was uit het oorspronkelijke project.

De afbeeldingen in de galerij zijn afkomstig van:

Tuttoferramenta
Vorm en functie



Video: