Resnick Pavilion

In Los Angeles, een nieuw minimalistisch en veelzijdig tentoonstellingspaviljoen ontworpen door Renzo Piano voor het LACMA-museum.

Resnick Pavilion

resnick_views van het geheel (foto_lacma.org)

Begin oktober werd het nieuwe ingehuldigd Resnick-tentoonstellingspaviljoen, van de Kunstmuseum LACMA in Los Angeles, ontworpen door Arch. Renzo Piano, ter ere van Lynda en Stewart Resnick.

Het complex ontwikkelt een ten noorden van de BCAM, het Broad Contemporary Art Museum, ook voltooid door Plan in 2008.

De structuur lijkt op een grote minimalistische rechthoek met een sterk industrieel karakter, die over één verdieping is verdeeld, met een uitbreiding van 45.000 vierkante meter.

Resnick_2_ (foto: lacma.org)

De gebruikte materialen kenmerken het sterk zowel binnen als buiten; grote buitenmuren in licht travertijnmarmer, samen met muren in staal en glas, die een continue visuele verbinding met de buitentuin mogelijk maken.

de hoes heeft een karakteristieke zaagtandvorm, bestaande uit grote op het noorden gerichte dakvensters die de interieur galerij met natuurlijk licht en laat een grotere modulariteit toe.

de sterke horizontaliteit van het gebouw het is een tegengesteld punt aan de verticale uitbreiding van de BCMA zelf, waardoor een grote en modulaire ruimte ontstaat, die grote flexibiliteit mogelijk maakt.
De interne galerij is namelijk van bijzondere waarde, niet alleen voor natuurlijk licht. De eigenaardigheid bestaat uit het toestaan een omgeving geklommen op de afmetingen van de tentoon te stellen werken, zonder dat deze noodzakelijkerwijs aan een bepaalde grootte gebonden zijn.

LACMA_13_ (foto_rpbw.r.ui-pro.com)

Ook van nacht maar het paviljoen heeft uitstekende verlichtingdankzij een verzonken systeem, zorgvuldig verborgen uit het zicht, dat verloren is gegaan in de grijze uitgestrektheid van de vloer en de weinige blinde muren, en dat het transformeert in een lantaarn structuur, als een soort vierkant open voor de stad.

de systemen, de technische ruimtes en de luchtkanalen, zoals in het Centre Pompidou, zijn plaatsen buiten en worden verder benadrukt door een omvangrijke structuur, leunend aan een kant van het paviljoen, geverfd in een felrood, een kleur die het project harmoniseert met de aangrenzende campus.

Resnick_view of the garden (foto_lacma.org)

de tuin buitenkant presenteert een enorme palm collectie, gerangschikt in geordende rasters, in corten containers / planters en aarde, vrucht van het werk van Robert Irvin, wat ook logistieke problemen met zich meebracht, omdat de tuin bovenop een ondergrondse garage is geplaatst.

De Resnick maakt deel uit van een breder herontwikkelingsplan van het museum BCAM, genaamd Transformation, die binnenkort zullen evolueren naar een restaurant, opnieuw gebaseerd op een plan van de glazen wanden, dat in januari 2011 zou moeten openen.

lacma.org



Video: Resnick Pavilion (LACMA) by Renzo Piano