Hergebruik van een oude hal

Het restauratie- en inrichtingsproject in zijn essentiële onderdelen bestaat uit het inbrengen in de hal van een mezzanine dichtbij de toegangsdeur.

Hergebruik van een oude hal

De eigenaren van een boerenwoning, besloten ze om de oude man te herstellen hal centraal, in de oudheid gebruikt als een schuilplaats voor wagens die terugkwamen van het platteland, en veranderde het in een groot hokgebied waar ze hun relatie en studie konden uitvoeren.

Het herstel van een oude aangrenzende ruimte: een boerderij

De originele hal die normaal werd gebruikt als een gebied van stoppen en sortering van binnenlandse en agrarische activiteiten, niet meer gebruikt, wordt begrensd door wanden in metselwerk met bogen die oude overtrekken ondersteunen.

Het is toegankelijk vanaf de weg door een grote kastanje houten deur, waarin een kleine deur wat normaal alleen de voetgangersingang toestond.

Het herstel- en inrichtingsproject dat ik in zijn essentiële onderdelen zal illustreren, bestaat uit de invoeging in de bovengenoemde hal, van een zolder dicht bij de toegangsdeur, om een ​​onafhankelijke studieomgeving te verkrijgen met uitzicht op de straat door een raam, te verkrijgen in de houten structuur van de deur.

Het herstel van een oude aangrenzende ruimte: de ontworpen mezzanine

Om toegang te krijgen tot de mezzanine, is er een ontworpen schaal op een oprit in hout, aan de ene kant verankerd aan de hokstructuur en aan de andere kant aan de zijmuur.

Het deel van de mezzanine dat over de onderliggende omgeving uitsteekt, was begrensd met een eenvoudige balustrade gemaakt van geborsteld metalen buizen geplaatst in de houten staanders speciaal vastgeschroefd op de vloer, bestaande uit een grenen fineer van cm.3 behandeld met natuurlijk.

Herstel van een oude bijbehorende ruimte: overzicht van de interventie

Aan het resterende deel van de inkomhal is de grote functie toevertrouwd dagomgeving van waaruit u toegang hebt tot de verschillende kamers rondom de keuken op de begane grond, de kamers op de verdieping erboven.

Aan het einde van de kant tegenover de hoofdingang, gaat u naar de externe rechtbank waarin een tuin en zijn plaats is comfortabel klassiekers (oven, enz.) karakteristiek voor landhuizen.
Het huis zoals dat herontworpen, toegestaan ​​met één kosten vrij bescheiden, de transformatie van een grote, ongebruikte omgeving tot een levensechte en essentiële woonkamer

Het herstel van een oude aangrenzende ruimte: de mezzanine wordt gebouwd

-onderzoek.

In hoek naast het boograam dat de entreehal van de tuin scheidt, is er een gepositioneerd oude kachel houtgestookt gietijzer, dat dankzij zijn grote stralingsvermogen slaagt om de hele omgeving te verwarmen, waardoor een zeer suggestieve atmosfeer ontstaat.

Een stoep werd gebruikt als vloerbedekking parket in voorgelakt hout, dat de hele kamer een motief van verder aanzien en elegantie heeft blijven geven.



Video: Oude matrassen krijgen een nieuw leven bij RetourMatras in Alphen