Ruimte voor de waslijn

Er zijn huizen zonder externe balkons of terrassen en er is nog geen kamer, noch een zolder, om als wasruimte te gebruiken. Waar de waslijn zetten?

Ruimte voor de waslijn

Ruimte voor de waslijn

Stendibiancheria

In elk huis zijn er ruimtes om aan te wijden precieze functiesen als deze spaties niet bestaan, worden ze gemaakt of worden alternatieven gevonden om aan bepaalde behoeften te voldoen.
Neem bijvoorbeeld de ruimte die moet worden toegewezen linnen om te drogen.
Het lijkt een triviaal feit, maar misschien ook van jou surfers en websurfers, er zal iemand zijn die dit kleine probleem heeft gehad.
Er zijn huizen, in feite, zonder externe balkons of terrassen en niet eens een meer kamer, noch een zolder, te gebruiken als een wasruimte.
Het lijkt een kwestie van niets, soms merk je het niet wanneer je een huis kiest, of het nu wordt gehuurd of gekocht, p

Spazio per stendibiancheria: Casa senza balconi.

omdat misschien de eigenschappen die werden gezocht andere waren en allemaal aanwezig zijn.
Het probleem doet zich voor als u kleding opdroogt, tenzij u een hebtdrogeren u heeft niet altijd de beschikbare ruimte voor dit apparaat thuis.
Deze gevallen komen vaak voor in de historische centra, in die kleine flatgebouwen gemaakt van eengezinswoningen die in rijen zijn geplaatst, die alleen ramen hebben, en gemeenschappelijke binnenplaatsen over het hoofd zien, misschien met de condominiumregeling die voorkomt dat men die kleine huizen kan exploiteren clotheshorse vanuit het raam.

Kledingrek verborgen voor de planten

Een geval als dit gebeurde onlangs toen een klant mij om advies vroeg over het plaatsen van een kledingrek, omdat het thuis geen ruimte had en niet van plan was een droger te kopen.
Vanzelfsprekend, gezien de periode en het feit dat het huis wordt verhuurd, was het precieze verzoek ook dat de oplossing was economisch, niet-invasieve en vooral gemakkelijk te demonteren zodra de tijd is gekomen om te verhuizen.
Het probleem, nadat de plaats van interventie was geïnspecteerd, werd heel eenvoudig opgelost door een kleine rechthoekige ruimte voor de toegangsdeur te gebruiken.
Het gebouw is een klein huis in de buurt van een historisch centrum en is verdeeld over drie niveaus: begane grond, eerste verdieping, zolder. Voor de toegangsdeur, in feite, binnen de condominium binnenplaats, zijn er alle parkeerplaatsen toegewezen aan de verschillende condominiums.
Naast persoonlijk parkeren,

Spazio per stendibiancheria: Il parcheggio in diagonale.

in het geval in kwestie heeft het huis meer dan de anderen, zelfs een kleine beschikbare ruimte, geplaveid met zelfsluitende bakstenen in beton, in de toekomst worden uitgerust met tuinmeubilair, of mogelijk beschikbaar voor een andere parkeerplaats.
Alleen de moeilijkheid om de auto in deze ruimte te parkeren, biedt de mogelijkheid om het probleem van de waslijn op te lossen.
De machine heeft namelijk de ruimte gegeven om te smal te manoeuvreren, je kunt er in parkeren diagonaal.
Een van de twee delen van de vrijgelaten ruimte zal uitgerust zijn voor ons doel.
Hoe? Eenvoudig de dei te positioneren houten roosters om een ​​enigszins verborgen hoek te creëren, zodat u de waslijn comfortabel kunt plaatsen, zonder te worden gehinderd door de doorgang om het huis binnen te komen, in een plan getekend als een pad naar L met een andere vloer, in keramiek.

Grigliati in legno.


Het gebruik van dit type tuinhoutaccessoires wordt gesuggereerd door het feit dat ze al in gebruik zijn op de balkons van andere flatgebouwen, waarvoor de esthetische uniformiteit van de gevel wordt gerespecteerd: ze worden eenvoudig op de binnenplaats van het pand geplaatst in plaats van op de balkon.
De andere reden om deze keuze te rechtvaardigen, vergeleken met bijvoorbeeld andere soorten of materialen, is het feit dat het huis in kwestie de dak met houten balken zowel van binnen als van buiten, bloot, en armaturen externe altijd in hout, zoals inderdaad gebeurt in andere gebouwen van het condominium.

Gegrild met groen

Spazio per stendibiancheria: Schema in pianta.

Eens besloten de tekening op de grond voor het plaatsen van houten roosters wordt ook nagedacht over het plaatsen van de schepen voor de planten die de kleine groene hoek vormen, met het drievoudige doel om te helpen versterken de afdichting van de roosters zelf, verbergen op de een of andere manier het uitzicht op het kledingrek en, last but not least, mooi maken een beetje 'deze nogal kale ruimte, ook het creëren van een soort van filter tussen condominium parkeren en huisvesting, zonder de gevel te veel te bedekken, om niet teveel natuurlijk licht binnenin te verwijderen.
Het voordeel, in dit verband, zal niet alleen in het voordeel zijn van de externe esthetische impact, maar ook in het voordeel van het interieur, dat een minimum aan privacy verwerft, aangezien het enige venster in de woonkamer, op de benedenverdieping, zijn eigen geeft deze ruimte.
Wat het groen betreft, natuurlijk zullen onder andere planten in aanmerking worden genomen wintergroene klimplanten, vooral resistent tegen lage temperaturen (we zijn in het noorden, met temperaturen die, tijdens het koude seizoen, zelfs -10° C bereiken).
Op deze manier wordt het hoofddoel zeker bereikt, namelijk het creëren van een ruimte voor een specifieke functie, terwijl er tegelijkertijd geen bijzonder veeleisende interventies zullen zijn, noch vanuit het feitelijke constructieve standpunt, noch vanuit economisch oogpunt, zoals gevraagd.
Voor ik gegrild, neem gewoon contact op met bricolage center, van het type OBI, BRICO CENTRUM, LEROY MERLIN, aanwezig in elk deel van het land.



Video: Brabantia WallFix Wanddroger