Unilever Haus, Hamburg

Het nieuwe hoofdkwartier van Unilever, tussen de lussen van de rivier de Elbe, maakt deel uit van de skyline als een milieuvriendelijk schip, met efte skin en LED-verlichting.

Unilever Haus, Hamburg

unilever_vista1

In het grote gebied van de industriƫle haven, dicht bij de Elbe rivier, naar Hamburg, het nieuwe hoofdkwartier van de Unilever, voltooid in de zomer van 2009, helpt om de waterkant van de historische havenwijk HafenCity.

Hier heeft de nieuwe stedelijke ontwikkeling geresulteerd in het totale herstel en herontwerp van een deel van de aanwezige infrastructuur in de oude rivierhaven en heeft het getransformeerd in een echt duurzaam ontwerplaboratorium, zowel op districtsniveau als op de schaal van de afzonderlijke gebouwen, waardoor een gemengde stedelijke stof, waar wonen, tertiair en amusement de ruimtes rond de oude grachten die vroeger de opslagloodsen dienden, vormden.

Het gebouw is resultaat van een wedstrijd uit 2006 gewonnen door Behnisch en Partners studeren Stuttgart, al beroemd om een ā€‹ā€‹reeks gebouwen die de afgelopen jaren zijn gebouwd, zoals de Alterra University in Wageningen (NL) en het hoofdkantoor van Genzyme in Cambridge, Massachusetts.

Daarin wordt licht de absolute hoofdrolspeler; externe zichtbaarheid en interne leefbaarheid zijn de must. de

unilever_vista2

structuur, ongeveer 36 duizend vierkante meter, wordt gekenmerkt door een dubbele behuizing innovatief, bestaande uit Ć©Ć©n staalkabelnetwerk, die a ondersteunt eerste laag glas en een tweede laag van transparante film van EFTE (Ethyleentetrafluorethyleen), een extreem dun membraan dat wordt gebruikt om de hele constructie in te pakken. Alles wordt gecombineerd met een soort van plastic panelen op spanning gehouden door een bepaalde metalen structuur, die als een soort van in de skyline is geplaatst schip, met maritieme inspiratie, met dunne balustrades om de talrijke looppaden te beschermen.

De huid in EFTE beschermt de geautomatiseerd zonweringsysteem van harde wind en andere meteorologische factoren zonder de noodzaak van een brandschot met horizontale secties, zoals in normale dubbelzijdige glazen gevels.

De externe bekleding van het gebouw bestaat uit frames die individueel gecoat zijn met Efte-platen en om zelfs de breedste oppervlakken van de nodige weerstand tegen windkracht te bieden, hebben de platen een gebogen patroon, dat in wezen de zadelprofiel van de structuur: horizontaal convex en verticaal concaaf. Om de transparantie van de faƧade niet te veel te beperken, i vellen worden gestabiliseerd met een netwerk van touwen.

De herontwikkelingactiviteit was in het algemeen gebaseerd op het gebruik van innovatieve technologieƫn voor de reductie van C02-emissies; maar het gebouw is ook duurzaam voor een idee van wijdverspreide dynamiek, ook onder het profiel van de werkomgeving, met een innovatief eco-concept dat kan voldoen aan de verschillende behoeften van meer dan 1200 werknemers.

unilever_pelle in EFTE

aan het begane grond er is een grote unieke omgeving die fungeert als een foyer, uitdrukkelijk gewijd aan socialiteit, waar bezoekers vrij kunnen bewegen en waar we er een kunnen vinden SPA en een supermarkt, toegewijd aan het bedrijf en zijn vele producten, als een soort showroom, waarvan de interne oppervlakken zijn bedekt met pallets van kleuren variƫrend van geel, groen, oranje.

de kantoren trouw aan het multinationale bedrijf start in plaats vanaf de eerste verdieping en werden ontworpen met een echte plan libre gebaseerd op de theorie van netwerken. A ' uitbreiding van de normale grenzen en concepties van banen, zonder een strikt hiƫrarchisch programma, zelfs in de conceptie van de ruimte.

unilever_interni

'S Nachts heeft de structuur een innovatief karakter LED-verlichtingssysteem die de optimalisatie en het besparen van energie mogelijk maakt, waardoor een reeks hangende ringen ontstaat die echt lijken lichte sculpturen. In de kantoren verlichten 1400 lampen met stelen elk 180 LED's, de werkstations met een elektrisch verbruik voor het genereren van direct licht beperkt tot 70 W.

de controle van de stralingselementen, gebalanceerde mechanische ventilatie met een buffersysteem en zonneschermen worden gecombineerd met thermisch geactiveerde betonplaten bewapende binnenkant die water vloeit, dat voor het koelen van het gebouw dient. De verwarmingselementen dekken ook de belastingspieken, waardoor tegelijkertijd een gepersonaliseerde temperatuurinstelling voor elk werkstation mogelijk is. Aangezien de kenmerken van de ondergrond de exploitatie van geothermische energie niet toestaan, is de koeling van het gebouw is verzekerd door koelmachines krachtige compressie en een frequentieopdracht.

unilever.it/

behnisch.com/



Video: Unilever-Haus, Hamburg Details