Villa T in Ragusa

Een huis met essentiƫle en geometrische lijnen ontworpen om te genieten van de middelen van het Siciliaanse grondgebied: de zee, de natuur, de geschiedenis.

Villa T in Ragusa

De studie Architrend geboren in 1989 uit de synergieƫn van Gaetano Manganello en Carmelo Tumino, eerste metgezellen in de studies in Florence, vervolgens partners in de realisatie van deze smederij van ideeƫn en projecten.
Hun interventies variƫren van restauratie tot gefaciliteerd bouwen, maar het is vooral in de residentiƫle, met name privƩ villa's, dat we de apotheose en de manifestatie van hun poƫtica in het werken vinden.

villa t hoek hoofdgevel

Villa T, maakte een Ragusa in 2009, e winnaar van de Vaccarini Award 2009, deel van architectuurwerken, is een gebouw met twee verdiepingen, levend en levendig, aanwezig maar stil in zijn manieren, omdat niet van invloed op het grondgebied.
Met de omgeving was het zeker moeilijk om te vertellen: het zou nutteloos of, erger nog, schadelijk zijn geweest om een ā€‹ā€‹relatie te hebben met de sterke aanwezigheid van de geschiedenis; daarom staat het gebouw trots in zijn gelijktijdigheid en probeert via een reeks te communiceren met de preĆÆxistentie fotolijstjes, gegeven door septa, die de natuur, de zee, het landschap omlijsten.

Alles is puur: domineert het wit in de buitengevels en in het interieur, waar afwerkingen en meubels neigen naar neutrale tinten.

villa T zij-aanzicht

De villa is het resultaat van een reeks verspringende vloeren, van smal ruitvormige oogjes, van uitgaande septa in een rechte hoek van de hoofdkern, die de neiging heeft om een ā€‹ā€‹te creĆ«ren dynamisme dat het in een constructie van gewapend beton niet anders mogelijk zou zijn geweest.
de dekking met een enkele hellende toonhoogte, heeft het ook de neiging zich te openen naar het landschap.
De twee verdiepingen eronder, de woonkamer op de begane grond en het slaapgedeelte op de bovenverdieping, zijn binnen met elkaar verbonden door een delicate trap die op het raam rust en aan de buitenkant, verdeeld en onderstreept door een kroonlijst met rode maaimachines.

Om als een van de bioklimatologische strategieƫn te worden beschouwd, is er naast de materiaalkeuze door plaatselijke werknemers ook de positionering van het stenen gevel naar het noorden en naar structurele beglazing naar het zuiden en oosten, die de hele fabriek een gevoel van lichtheid geven, en van binnenuit een aangenaam uitzicht op het landschap geven.

villa T binnen

Hier vinden we een ontwapenende eenvoud gegeven door parket die alle omgevingen binnendringt en verenigt, en een meubelstuk met een hedendaags en auteurlijk ontwerp, essentieel maar indrukwekkend, gemaakt van een paar stukjes, allemaal in de kleuren wit, zwart en rood, en zo openlijk de intentie bekend te maken om de wereld te verlaten rol van eerste vrouw en protagonist van de scĆØne om zijn prachtige container.

info: architrend.it



Video: Matthew & Eunice | Villa Ragusa | Campbell, CA