Ecologisch dorp in Schio

Een volledig ecologisch dorp staat op het punt om in Schio op te stijgen, dankzij een vereniging van burgers die vast geloven in geïntegreerde constructie met de omgeving.

Ecologisch dorp in Schio

L 'ecologisch duurzaam bouwen het is niet alleen een mode of pure propaganda: dit wordt aangetoond door de vele concrete initiatieven die zich over het hele schiereiland verspreiden. Dit zijn niet alleen geïsoleerde gebouwen, maar ook hele wijken en dorpen, zoals in het geval van het project dat we in dit artikel gaan beschrijven.

plan van het dorp

Een heel ecologisch dorp staat in feite op de heuvels rond Schio, in de plaats San Rocco di Tretto, dankzij een vereniging van burgers, meestal inwoners van de provincie Vicenza, die er stellig in gelovengebouw geïntegreerd met de omgeving.
De vereniging die het project van de architecten uitvoert Filippo De Franceschi en Massimo Zampieri, waaronder veertien dagen met ecologische huizen en appartementen, wordt genoemd San Rocco-gemeenschap en maakt gebruik van de samenwerking van de Zwitserse architect Werner Schmidt, expert in het veld.
De associatie, die er ook één was coöperatieve om het project voort te zetten, het heeft grondbeginselen respect, liefde en de bescherming van moeder aarde, die van plan is om te experimenteren met de dagelijkse praktijk.
Hun idee is om een ​​nederzettingskern te bouwen met de bouw van gebouwen met lage milieu-impact, met de hulp van natuurlijke materialen maar met hoge prestaties.
Elk gezin dat zich aan het initiatief houdt, een huis koopt om erin te wonen of het te huren, heeft echter de mogelijkheid om zijn privéruimtes te moduleren, in overeenstemming met zijn financiële middelen en met het gebruik vanautocostruzione.

zijdeelblok I

Het is, zoals gezegd, een echt dorp dat op meer dan een hectare land zal stijgen en zal beschikken over privé-delen en grote ruimtes gewijd aan het gemeenschapsleven, inclusief een biologisch-dynamische moestuin, om contact te leggen met het land en waar fruit en groenten verbouwd kunnen worden die bestemd zijn voor consumptie van de inwoners.
Volgens het project zal het dorp, naast fotovoltaïsche, biomassa en thermische zonnesystemen, ook een plant van fytoremediatie en een voor de herstel van regenwater.
Voor de bouw van de huizen zullen geen stenen worden gebruikt, maar alleen natuurlijke materialen, zoals hout, stro, wol.
De ondersteunende structuren worden ingebouwd hout, lamellair en massief, PEFC-certificaat (duurzaam bosbeheer).
De buitenmuren worden gevuld met stro, in gecomprimeerde balen van 120 cm breed.

transversale sectie

Stro is een materiaal dat al sinds de oudheid wordt gebruikt, dat niet alleen isoleert van warmte en koude, maar ook van geluid, bestand is tegen seismische trillingen dankzij zijn elasticiteit, milieuvriendelijk en milieuvriendelijk is en zeer goed ademt. Bovendien, wat niet slecht is, is het ook erg goedkoop.
Bovendien, dankzij de pleisters in onbewerkte aarde en de opmerkelijke compressie die in feite de aanwezigheid van zuurstof elimineert, verantwoordelijk voor verbranding, vermindert het risico op branden die gelijk of zo niet minder worden dan die van traditionele materialen.
Stichtingen zullen worden samengesteld uit plinten in gewapend beton waarop de huizen zullen rusten als op stelten. Op deze manier kan worden voorkomen dat het stro wordt aangevallen door de vochtigheid die uit de grond komt en dat deze een bijna onbeperkte tijdsduur heeft.
Voor de isolatie van de vloeren is in plaats daarvan gekozen wol, een transpirerend, onherstelbaar materiaal met een isolerend vermogen dat zeven keer hoger is dan baksteen.

perspectief

Het gebruik van stro, samen met de kenmerken van ramen, dak en vloeren, zal bijdragen aan de toeschrijving van gebouwen aan de gebouwen energieklasse A.
De huizen kunnen worden gekocht of gehuurd. de Gemeenschapsgebied het zal een groen gebied omvatten, een zaal voor gemeenschappelijke activiteiten, een wasserij, een bibliotheek, voedselopslag, ambachtworkshops, enz.
Particuliere huizen zullen zijn appartementen of rijtjeshuizen op twee verdiepingen, elk ongeveer 50/60 vierkante meter. Wanneer het werk in het dorp is voltooid, kunnen 30 tot 40 mensen leven.
Maar er zullen ook huisvestingsoplossingen van communautaire aard zijn, vooral voor diegenen die van plan zijn ervaring leven in het dorp.
Op het moment van de presentatie van het project, dat plaatsvond op vrijdag 20 april op Equino van Vicenza, hadden er al acht een huis geboekt in het ecodorp.
De werkzaamheden zullen aan het einde van de volgende zomer beginnen en het is de bedoeling om het eerste deel vóór de aankomst van de winter af te werken, zelfs als de vermoedelijke duur van het hele project naar verwachting drie jaar zal zijn.
sanroccocommunity



Video: Inwoners Noordscheschut maken zelf plan voor opknapbeurt dorp